Ελληνική Οικονομία

Β. Σόιμπλε – Μ. Λε Μερ: Εντός Ευρωζώνης η λύση για το Ελληνικό χρέος

Το θέμα της Ελλάδας και της οικονομίας της απασχόλησε την συνάντηση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με τον Γάλλο ομόλογό του Μπρουνό Λεμέρ, μόλις λίγο πριν από την συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε πως οι μεταρρυθμίσεις που έγιναν από την Ελλάδα είναι αξιοσημείωτες, όμως ο στόχος είναι να γίνει η οικονομία της χώρας ανταγωνιστική, κάτι που δεν είναι ακόμα. Σχετικά με τις διαφωνίες για το ζήτημα του χρέους με το ΔΝΤ, σχολίασε πως ανέκαθεν το Ταμείο ήταν πιο συντηρητικό στις προβλέψεις του σε σχέση με την Ευρώπη. Αντιδρώντας στις δηλώσεις του συναδέλφου του στην γερμανική κυβέρνηση υπουργού Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γάμπριελ πως η Ευρώπη πρέπει να δώσει λύση στο ελληνικό ζήτημα, ο κύριος Σόιμπλε είπε πως η γερμανική Βουλή έχει ψηφίσει για το ελληνικό πρόγραμμα το 2015 και πως δεν μπορεί να υπάρξει νέο πρόγραμμα τώρα. Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για νέο πρόγραμμα τώρα, πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο γάλλος υπουργός Μπρουνό Λεμέρ, εμφανίστηκε βέβαιος πως η λύση για το ελληνικό χρέος θα βρεθεί εντός της Ευρωζώνης και πως πρέπει με την λύση αυτή να ικανοποιούνται τόσο ο ελληνικός λαός όσο και οι πιστωτές.

Πηγή: pronews

 

 

 

www.1069.gr