Ελληνική Πολιτική Επικαιρότητα

Γεωργιάδης για αποκαλύψεις Καλογρίτσα: Να παρέμβει Εισαγγελέας, να πάρει θέση ο Τσίπρας

Γεωργιάδης για αποκαλύψεις Καλογρίτσα: Να παρέμβει Εισαγγελέας, να πάρει θέση ο Τσίπρας

«Να πάρει θέση και να σταματήσει να κρύβεται» καλεί τον Αλέξη Τσίπρα, ο Άδωνις Γεωργιάδης μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις για τον Νίκο Παππά.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι, μετά και τις τελευταίες αποκαλύψεις του Χ. Καλογρίτσα, ο Νίκος Παππάς έχει πλέον δύο επιλογές. Είτε να να μηνύσει αύριο τον «κόκκινο εργολάβο», είτε να αποπεμφθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Φάνηκε ότι ο Νίκος Παππάς έστησε τον διαγωνισμό για τις άδειες και μεσολάβησε υπέρ μιας εταιρείας κάνοντας συμφωνίες κάτω από το τραπέζι», είπε χαρακτηριστικά και παράλληλα κάλεσε τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα «να μην κρύβεται, πρέπει να πάρει αποφάσεις».

Γεωργιάδης: Να παρέμβει ο Εισαγγελέας
Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι η Ελλάδα δεν έχει ξεχάσει τα «βοσκοτόπια της Ιθάκης» ενώ αναρωτήθηκε για ποιο λόγο στελέχη όπως οι Τσακαλώτος, Φίλης και Βούτσης «μένουν σιωπηλοί όταν σφυρίζουν εκατομμύρια».

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «το ένα που απάντησε είναι ότι δικηγόρος του κ. Καλογρίτσα είναι ο Ανδρέας Λοβέρδος , ο οποίος διώκεται για τη Novartis. Τι σχέση έχει η παράνομη δίωξη για δωροδοκία του κ. Λοβέρδου από την κ. Τουλουπάκη για τη Novartis με την αυτοτελή αυτή υπόθεση, όπου ο κ. Καλογρίτσας καταγγέλλει στο δικαστήριο ότι τα 3 εκατ. του τα έδωσε ο κ. Νίκος Παππάς μέσω μιας εταιρείας για να συμμετάσχει στο διαγωνισμό για τις άδειες. Η δεύτερη απάτη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι εμείς κόψαμε τον κ. Καλογρίτσα γιατί δεν πλήρωσε τα λεφτά».

«Δεν έκοψε ο ΣΥΡΙΖΑ τον Καλογρίτσα εκτός αν υποθέσουμε ότι το κόμμα μπορεί να αποφασίζει για τη διενέργεια ενός δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού –που φαντάζομαι όχι-αλλά θυμήθηκα αμέσως όταν έκανε την ανακοίνωση χθες ο ΣΥΡΙΖΑ ότι εμείς κόψαμε τον Καλογρίτσα επειδή δεν πλήρωσε τα 20 εκατ. ευρώ».

Τέλος, ο Αδωνις Γεωργιάδης ζήτησε την παρέμβαση του Εισαγγελέα για όσα υποστηρίζει ο Χρήστος Καλογριτσας.