Ελληνική Πολιτική

Μητσοτάκης για Πρόεδρο της Δημοκρατίας: Είμαι κοντά σε απόφαση – Υπάρχει χρόνος

Μητσοτάκης για Πρόεδρο της Δημοκρατίας: Είμαι κοντά σε απόφαση – Υπάρχει χρόνος

Στο ζήτημα της επιλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια του γεύματος με τους διαπιστευμένους συντάκτες, διευκρινίζοντας ότι είναι πολύ κοντά στην απόφαση του για το πρόσωπο που θα προτείνει, αλλά η σχετική ανακοίνωση θα αργήσει λίγο ακόμη.

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός απευθυνόμενους στους δημοσιογράφους στο εστιατόριο της Σχεδίας, είπε: «Χρόνος υπάρχει. Είμαι πιο κοντά στην απόφαση, χωρίς ωστόσο να έχω αποφασίσει ακόμα».

Ως προς τα εθνικά θέματα, ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι η Τουρκία είναι απομονωμένη, αλλά τόνισε ότι πάντα υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας. «Η Χάγη είναι μόνο για υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ», είπε, ενώ για τα αμερικανικά αεροπλάνα F-35 ανέφερε ότι, αν το επιτρέψουν οι δημοσιονομικές συνθήκες, θα το εξετάσουμε σοβαρά να αγοράσουμε.

«Θέλουμε πολιτική λύση στην εμφύλια διαμάχη που να την αγκαλιάζει η ΕΕ και για εμάς κόκκινη γραμμή είναι όποιο καθεστώς προκύψει να ακυρώσει τη Συμφωνία με την Τουρκία», είπε για τη Λιβύη.

«Δεν θα συναντηθώ με πολιτικούς αρχηγούς. Η πρόταση που ετοιμάζω είναι πολύ κοντά σε αυτά που έχω ακούσει από το ΚΙΝΑΛ», είπε ο κ. Μητσοτάκης. «Δεν θεωρώ ότι είναι εύκολες οι 200 ψήφοι, αλλά, αν χρειαστεί, θα ψηφιστεί και από 158. Εκλογές σε κάθε περίπτωση θα γίνουν το 2023», προσέθεσε.