Ελληνική Πολιτική Επικαιρότητα

«Πιθανολογεί» ο «Μάξιμος Σαράφης» την εμπλοκή Α.Σαμαρά, Α.Γεωργιάδη, κτλ. για Novartis, αλλά χωρίς να έχει στοιχεία

Ο Μάικλ Ντάγκλας άνοιξε την διαθήκη του πατέρα του: Αυτό που είδε τον άφησε άφωνο!

O προστατευόμενος μάρτυρας «Μάξιμος Σαράφης» ο οποίος κατέθεσε στην προανακριτική της Novartis, “πιθανολόγησε” την εμπλοκή των Αντώνη Σαμαρά, Δημήτρη Αβραμόπουλο και Γιάννη Στουρνάρα, αλλά χωρίς να έχει στοιχεία όπως είπε.

«Δεν γνωρίζω τίποτα για πολιτικά πρόσωπα, είναι πιθανολογήσεις όλα όσα έλεγα» φέρεται να είπε σύμφωνα με τις  πηγές της Επιτροπής.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο μάρτυρας «Μάξιμος Σαράφης» χαρακτηρίζει ως «πιθανολόγησεις» τα όσα είπε για πολιτικά πρόσωπα καθώς ομολόγησε ότι «δεν έχει κανένα στοιχείο για το ότι έφτασαν χρήματα σε πολιτικούς»

Για τον Αντώνη Σαμαρά ξεκαθάρισε: «Δεν έχω κανένα απολύτως στοιχείο. Σας είπα είναι πιθανολόγηση». Παράλληλα εξαίρεσε από όλη την υπόθεση Novartis τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον Γιάννη Στουρνάρα. Ενώ για τον Αδωνι Γεωργιαδη είπε πως «πέρα από τυχόν εύνοια κατά την εκτίμησή του δεν έχει κανένα στοιχείο για χρηματισμό του.

Οσο για το έγγραφο ότι ήταν μάρτυρας και στο FBI υποστήριξε ότι είναι ανακριβές. Επίσης, ο «Μάξιμος Σαράφης» δεν δέχεται να εξεταστεί με κανέναν κατ’ αντιπαράσταση.

Επίσης ανέφερε, κατά τις ίδιες πηγές ότι για τον Γ. Μανιαδάκη ο ίδιος κατέθεσε ήδη από τις αρχές Γενάρη ότι είχε εμπλοκή αλλά πως η Τουλουπάκη δεν το κατέγραψε ως γεγονός γιατί – όπως είπε στον «Σαράφη» «δεν ήθελε να τον εμπλέξει». «Από τον Ιανουάριο του 2018 είχα πει στην Τουλουπάκη για Μανιαδάκη αλλά μου είπε “αστον για μετά”» φέρεται να κατέθεσε.

Ωστόσο, από την πλευρά τους μέλη της προανακριτικής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριζαν πως «Ο Σαράφης επιβεβαιώνει όλα όσα έχει καταθέσει στην Εισαγγελία Διαφθοράς»

«Δίνει στοιχεία πως είχε στηθεί το σκάνδαλο. Για τον λογαριασμό της Novartis στο εξωτερικό και για όλες τις εταιρείες πλυντήριο καθώς και πως γινόταν το ξέπλυμα μέσω διαφημιστικών» αναφέρουν οι ίδιες πηγές και προσθέτουν ότι ανέφερε για «σχέσεις υπουργού Υγείας με υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας και μέσω μέιλ έφτιαχναν τις τιμές».