Ελληνική Πολιτική Επικαιρότητα

Πυρά Γεωργιάδη κατά Κασσελάκη: «Πήρε την φρουρά στα μουλωχτά, να απαντήσει για το πλοίο»

Ουκρανία: Νέες αναφορές για αποστολή πυρομαχικών απεμπλουτισμένου ουρανίου από τις ΗΠΑ

Βολές κατά ριπάς έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη με αφορμή και το θέμα της φουράς που είχε ζητήσει από τη ΕΛΑΣ ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και το θέμα της σημαίας του πλοίου του.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις, Γεωργιάδης, μίλησε σήμερα (2.9.2023) στο ΣΚΑΙ για τον Στέφανο Κασσελάκη και εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του αφήνοντας αιχμές για το πλοίο του υποψηφίου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και το ζήτημα με τη αστυνομική φρουρά που είχε ζητήσει ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν ξέρω πώς ο κ. Κασσελάκης πήρε δάνειο για το πλοίο. Αν είναι τόσο εύκολο, να πάρουμε όλοι από ένα πλοίο να είμαστε εφοπλιστές», δήλωσε στην εκπομπή «Καλημέρα», ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης.

Η σημαία

«Ελπίζω σήμερα που θα πάει στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει για το πλοίο. Το πλοίο με ποια σημαία είναι; Διότι αν το πλοίο είναι με σημαία Marshall Islands, βάσει του νόμου που έχει ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κασσελάκης δεν μπορεί να είναι υποψήφιος βουλευτής και πολιτικός. Απαγορεύεται. Δεν πρέπει να μας πει με διαφάνεια, με ποια σημαία είναι το πλοίο του;» πρόσθεσε.

«Ο ίδιος έκανε αίτημα στην ΕΛΑΣ για φρουρά»

Αναφερόμενος στην υπόθεση του αιτήματος Κασσελάκη για αστυνομική φρουρά, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε: «Αποδεικνύεται και από την ανακοίνωση του ίδιου και της ΕΛΑΣ ότι ο ίδιος έκανε αίτηση για φρουρά. Έκρινε ότι τον απειλούσαν στα σχόλια λόγω της προσωπικής του ζωής και η ελληνική αστυνομία έκρινε ότι πρέπει να τον φυλάξει», θέτοντας τα εξής ερωτήματα: « Γιατί από την ώρα που έγινε γνωστό έστειλε πίσω τη φρουρά; Δηλαδή, επειδή έγινε γνωστό ότι του έδωσε φρουρά η αστυνομία, παύει η απειλή κατά του κ. Κασσελάκη;».

«Ο κ. Κασσελάκης πήρε τη φρουρά στα μουλωχτά. Ο κ. Κασσελάκης θεώρησε ότι το να έχει πάρει φρουρά κάνει ζημιά στην πολιτική του εκστρατεία. Ο άνθρωπος αυτός έχει μία πάρα πολύ καλή διαφημιστική εταιρεία και του έχει φτιάξει μία ωραία φούσκα» πρόσθεσε.

«Στηρίζεται από τον Πολάκη»

Για την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι πίσω απ’ όλα κρύβεται ο Παύλος Πολάκης: «Θέλω να παραδεχθώ τον φίλο μου τον Παύλο Πολάκη. Ο Κασσελάκης στηρίζεται από τον Πολάκη. Και τις υπογραφές για να κατέβει υποψήφιος ο Πολάκης τις μαζεύει. Ο Πολάκης κατάλαβε ότι δεν μπορούσε να εκλεγεί αρχηγός και βρήκε τον Κασσελάκη που θα μπορούσε να εκλεγεί».