Ελληνική Πολιτική Επικαιρότητα

Στ. Πέτσας: Στις 6:00 το απόγευμα της Τρίτης το διάγγελμα Μητσοτάκη

Λευκωσία: Προβληματισμός και ανησυχία από την τουρκική συμπεριφορά

Ποιες θα είναι οι επιχειρήσεις που θα λειτουργήσουν πρώτες – Στις 9 Μαΐου ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς

Στις 6 το απόγευμα της Τρίτης θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις για τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων ενάντια στον κορωνοϊό, από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτό επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Παράλληλα, υπουργοί της κυβέρνησης θα εξειδικεύσουν τα μέτρα. Σύμφωνα με όσα επισήμανε ο κ. Πέτσας, τα πρώτα καταστήματα που θα επαναλειτουργήσουν στην πρώτη φάση της άρσης των μέτρων θα είναι τα κομμωτήρια, τα καταστήματα λιανικού εμπορίου και εν συνεχεία τα σχολεία.

Όσον αφορά στους Ιερούς Ναούς αρχικά θα παραμείνουν ανοιχτές για προσωπική λατρεία των πιστών και στο επόμενο στάδιο θα είναι ελεύθερη η πρόσβαση στο ποίμνιο. Η επαναλειτουργία των ξενοδοχειακών μονάδων προβλέπεται σε μεταγενέστερο χρονικό διάστημα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ακόμη ότι ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς θα γίνει στις 9 Μαΐου.

Ιδιαίτερα αναφορά έκανε ο Στέλιος Πέτσας στα μέτρα αυτοπροστασίας επισημαίνοντας την προσήλωση των πολιτών στην τήρηση των αποστάσεων.

« Ενωμένοι θα πάμε στη σταδιακή μετάβαση στην κανονικότητα. Μετά τη λήξη των περιοριστικών μέτρων θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται διαδοχικά το σχέδιο μέσα στον Μάιο και Ιούνιο», είπε χαρακτηριστικά.