Ελληνική Πολιτική

Τσίπρας σε Μητσοτάκη για Βρούτση: Κρατάς τον ψεύτη και τον υβριστή

Κόντρα στο… ρεύμα οι Χανιώτες – Επιμένουν στο Airbnb και δεν δίνουν προς ενοικίαση τα σπίτια τους

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν άντεξε σήμερα και έδειξε τα πραγματικά του συναισθήματα. Όχι μόνο δεν αναγνωρίζει την στάση που κράτησαν όλα τα κόμματα σε αντίθεση με όταν ήταν εκείνος στην αντιπολίτευση, αλλά δεν αναγνώρισε τίποτα για τις ευθύνες της δικής του παράταξης, ευθύνες διαχρονικές», είπε ξεκινώντας την δευτερολογία του ο Αλέξης Τσίπρας.

Τον κατηγόρησε ότι προσπαθεί να εμφανιστεί ως τροπαιούχος ότι χάρη στον ίδιο έγιναν όλα αυτά. Και οφείλουμε την ζωή μας σ’ εσάς και να ανάψουμε κανέναν κερί να σας έχει καλά η Παναγία. Δεν είναι υπεύθυνη στάση ηγέτη αυτή να προσπαθεί να οικειοποιηθεί τις συλλογικές θυσίες.

Η ύφεση που θα έχουμε θα είναι τεράστια γιατί δεν υιοθετείτε ένα πρόγραμμα εμπροσθοβαρές για να μπορέσει να επανεκκινήσει η οικονομία. Η μόνη είδηση που είπατε είναι η παράταση της προστασίας της Α κατοικίας.

Είπε ακόμα ότι εξαγγέλλονται λεφτά για τις ειδήσεις αλλά στους επιχειρηματίες δεν έχει πάει ούτε ένα ευρώ. «Ακόμα δεν ξέρουμε πόσοι έχουν πάρει τα 800 και 600 ευρώ. Είπε ακόμα ότι ο κόσμος της αγοράς έχει δει πολλά ευτράπελα. Ουδέποτε νομοθετήθηκε το πάγωμα των οφειλών στις τράπεζες που εξήγγειλε ο κ. Σταϊκούρας. Σφίξατε την θηλιά επίσης σ’ αυτούς που έχουν στα χέρια τους τις επιταγές».

Μίλησε για τεράστια ζητήματα που θέλουν απαντήσεις. Για τις απολύσεις είπε ότι «τον Μάρτιο έγιναν 42.000 λιγότερες προσλήψεις. Πριν έρθει ο ουσιαστικός λογαριασμός. Είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που επιδοτείτε την αναστολή της εργασίας και όταν θα τελειώσει αυτό οι απολύσεις θα είναι ανεξέλεγκτες». Και πρόσθεσε: «Είναι δυνατόν να έρχεστε εδώ λες και ζείτε σε άλλη χώρα; Να βλέπουμε αυτά που δείχνουν τα ΜΜΕ και τα site που χρηματοδοτείτε και να λέμε τι ωραία που τα κάνετε».

Σας έσωσε ο κορονοϊός, είπε ακόμα ο Αλέξης Τσίπρας λέγοντας ότι «είχαμε από όταν ανέλαβε η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιβράδυνση της οικονομίας». Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ακόμα ότι στον Πολιτισμό θα υπάρξει μεγάλο πλήγμα ειδικά το καλοκαίρι. Πρέπει να ενισχυθεί ο κόσμος του πολιτισμού. Τους θέλετε μόνο ως φωτογραφικό ντεκόρ. Και κλείνω με τον Τουρισμό. Θα υπάρξει σχέδιο κοινωνικού τουρισμού; Αν δεν έχετε σχέδιο μην κατηγορείτε την αντιπολίτευση και μην ενοχλείστε από την κριτική αυτή. Μιλάμε για κορυφαίο θράσος είπε αναφερόμενος στον Γιάννη Βρούτση. Αν δεν υλοποιούσαμε προγράμματα κατάρτισης δεν θα εκταμιεύονταν τα χρήματα. Δεν μου απαντήσατε όμως, αισθάνεστε άνετα που ο υπουργός σας έβγαινε επί εβδομάδες και έλεγε ψέμματα; Κρατάτε τον ψεύτη και τον υβριστή.