Ελλάδα Επικαιρότητα

Ελληνικό: Μπήκε και η τελευταία υπογραφή

Έρχονται τα «πάνω – κάτω» στις συγκοινωνίες της Αθήνας – Τι περιλαμβάνει το σχέδιο του ΟΑΣΑ
Υπογράφηκε κι η τελευταία ΚΥΑ για να ξεκινήσει το έργο στο πρώην αεροδρόμιο. Στην εταιρεία η απόφαση για το πότε θα μπουν οι μπουλντόζες στο Ελληνικό.

Έκλεισε χθες, Πέμπτη 3 Οκτωβρίου και η τελευταία εκκρεμότητα από μέρους του Δημοσίου για την επένδυση στο Ελληνικό, καθώς υπεγράφη και η τέταρτη και τελευταία Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία αφορά στην πολεοδόμηση του ακινήτου. Πρόκειται επί της ουσίας για απόφαση με την οποία ολοκληρώνεται η λεγόμενη πολεοδομική ωρίμανση του ακινήτου και ακολουθεί τις ΚΥΑ για το μητροπολιτικό πάρκο, το καζίνο και για τις ζώνες ανάπτυξης. Είχε προηγηθεί η έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου ώστε να ξεπεραστούν τα κωλύματα.

Πλέον, απομένει στη Lamda Development η απόφαση για το πότε θα μπουν και θα ξεκινήσουν δουλειά οι μπουλντόζες

Χθες σε εκδήλωση στην περιοχή, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις τόνισε ότι «το έργο του Ελληνικού μπορεί να αποτελέσει το σύμβολο της νέας Ελλάδας», ενώ από πλευράς εταιρείας, ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου, είπε ότι είμαστε πλέον προ των πυλών της έναρξης της επένδυσης, από την οποία δεν θα επωφεληθεί μόνο η περιοχή αλλά και ολόκληρη η Ελλάδα.