Ελλάδα Επικαιρότητα Κορωνοΐός

Κορονοϊός: Έρχονται μέτρα στα γηροκομεία – Τι θα ανακοινώσει η Δόμνα Μιχαηλίδου

Αυτά είναι τα μέτρα που ανακοίνωσε η Δόμνα Μιχαηλίδου για τα γηροκομεία

Μέτρα για τα γηροκομεία ανακοινώνονται μετά τους αλλεπάλληλους θανάτους λόγω κορονοϊού που κατεγράφησαν το τελευταίο διάστημα που έφθασαν τους 14 στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης.

Άλλωστε, πρόσφατα στο Ασβεστοχώρι της Θεσσαλονίκης σε γηροκομεία, 14 συνάνθρωποι μας έχασαν τη ζωή τους αφού στο γηροκομείο μεταδόθηκε ο ιός με ταχύτατους ρυθμούς. Ο κορονοϊός με βάση τις επίσημες ανακοινώσεις, μεταδόθηκε από εργαζόμενο ο οποίος φέρεται να σχετιζόταν με συναυλία που διεξήχθη στη Χαλκιδική. Γεγονός που αποδεικνύει τις συνέπειες που μπορεί να έχει η απρόσεκτη συμπεριφορά των νέων αλλά και η χαλάρωση απέναντι στην πανδημία

Τα Μέτρα

Στο πλαίσιο αυτό η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, αναμένεται την Παρασκευή να συμμετάσχει στην τακτική ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών του υπουργείου Υγείας, μαζί με τον Νίκο Χαρδαλιά και τον Γκίκα Μαγιορκίνη, προκειμένου να ανακοινώσει τα μέτρα που θα ληφθούν στα γηροκομεία όλης της χώρας.

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με το ethnos.gr, σκοπεύει να αυξήσει δραστικά τους δειγματοληπτικούς ελέγχους στους οίκους ευγηρίας όλης της χώρας, ώστε να εντοπίζονται άμεσα πιθανά κρούσματα και να μη θρηνούμε ζωές ηλικιωμένων συνανθρώπων μας που ούτως ή άλλως είναι πιο ευαίσθητοι στην πανδημία. Ήδη πάντως οι κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ (ΚΟΜΥ) πραγματοποιούν ελέγχους σε δομές όπου ζουν ηλικιωμένοι οι οποίοι όμως αναμένεται να αυξηθούν.

Ταυτόχρονα μέτρα θα ληφθούν και για τους εργαζόμενους στους οίκους ευγηρίας οι οποίοι θα πρέπει να ελέγχονται εργαστηριακά πριν πάνε στη δουλειά τους ειδικά όταν επιστρέφουν από διακοπές. Στόχος να περιορισθεί η πιθανότητα μετάδοσης του ιού από το προσωπικό.

Παράλληλα αναμένεται να αυστηροποιηθεί και το σύστημα των επισκέψεων το οποίο ούτως ή άλλως σήμερα προβλέπει περιορισμένο χρόνο για τους συγγενείς των φιλοξενούμενων.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι προκειμένου να αναχαιτισθεί το νέο κύμα και να προστατευτούν οι ηλικιωμένοι αλλά και οι εργαζόμενοι στις δομές, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, κάνει σχεδόν καθημερινά τηλεδιασκέψεις με τον ΕΟΔΥ, τους Περιφερειάρχες και την Εθνική Αρχή Διαφάνειας προκειμένου να οριστούν νέα αυστηρότερα μέτρα προστασίας, ενώ επισκέπτεται Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, ώστε να διαπιστώσει από κοντά κατά πόσο ακολουθούνται τα πρωτόκολλα.