Ελλάδα

Επεισόδια στο Ζάππειο: Τον τραυματισμό γιατρών από τα ΜΑΤ καταγγέλλει το ΠΑΜΕ – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Επεισόδια στο Ζάππειο: Τον τραυματισμό γιατρών από τα ΜΑΤ καταγγέλλει το ΠΑΜΕ - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Επεισοδιακή ήταν η ημερίδα που διοργάνωσε στην Αίγλη Ζαππείου ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος για τις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα στην παροχή υπηρεσιών υγείας.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί της ΟΕΝΓΕ που είχαν συγκεντρωθεί έξω από την Αίγλη μαζί με την ΠΟΕΔΗΝ, προσπάθησαν να εισέλθουν στην αίθουσα όπου διεξαγόταν η ημερίδα. Τότε, παρενέβησαν άνδρες των ΜΑΤ και με τη χρήση δακρυγόνων επιχείρησαν να τους εμποδίσουν. Προκλήθηκαν ένταση, με αποτέλεσμα σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ να τραυματιστεί ελαφρά στα μάτια ο πρόεδρος των εργαζομένων στον νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», Ηλίας Σίωρας.

Οι συγκεντρωμένοι κατάφεραν τελικά να μπουν στην αίθουσα στην οποία είχε αρχίσει η ημερίδα. Δήλωσαν ότι ο χώρος τελεί υπό κατάληψη και ζήτησαν να σταματήσει η ημερίδα φωνάζοντας «τα νοσοκομεία πλήρωσε ο λαός, δεν τα παζαρεύουμε για χάρη κανενός».

Τι καταγγέλλει το ΠΑΜΕ

Για βίαιη επίθεση της κυβέρνησης εναντίον της κινητοποίηση των υγειονομικών, κάνει λόγο το ΠΑΜΕ.

«Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την βίαιη επίθεση της κυβέρνησης της ΝΔ εναντίον της κινητοποίησης των γιατρών, υγειονομικών που διαμαρτύρονται για την ιδιωτικοποίηση της υγείας.

Σήμερα, Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου στην κινητοποίηση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών ενάντια στη φιέστα που πραγματοποιεί η ηγεσία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, η κυβέρνηση προχώρησε σε βίαιη επίθεση με ΜΑΤ και χρήση χημικών εναντίον των νοσοκομειακών γιατρών, υγειονομικών, εργαζομένων στην υγεία.

Στην επίθεση τους τα ΜΑΤ τραυμάτισαν γιατρούς, υγειονομικούς, εργαζόμενους για να υπερασπιστούν την πολιτική που ιδιωτικοποιεί την υγεία και την μετατρέπει σε εμπόρευμα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ.

«Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα βρίσκονται στο πλευρό των γιατρών που αγωνίζονται για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία για όλους, για όλο τον λαό. Η υγεία είναι Κοινωνικό Αγαθό. Δε θα επιτρέψουμε την ιδιωτικοποίηση της» προσθέτει το ΠΑΜΕ.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το ΠΑΜΕ