Ελλάδα

Έπιασαν «μπουμπούκια» με 200.000€ στα χέρια – Είχαν ρημάξει σπίτια στον Άγιο Παντελεήμονα

Έπιασαν «μπουμπούκια» με 200.000€ στα χέρια – Είχαν ρημάξει σπίτια στον Άγιο Παντελεήμονα

Παλιοί γνώριμοι της αστυνομίας είναι οι τρεις αλλοδαποί που συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Κυριακής (26.09.2021) με 200.470€ στα χέρια αλλά και κοσμήματα που είχαν σουφρώσει από διαμερίσματα πολυκατοικιών στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.

Οι τρεις δράστες, μέλη συμμορίας που διέπραττε κλοπές και ληστείες, συνελήφθησαν ύστερα από καταδίωξη, ενώ νωρίτερα είχαν μπει σε τρία διαμερίσματα στον Άγιο Παντελεήμονα, δυο εκ των οποίων βρίσκονταν στην ίδια πολυκατοικία!

Αρχικά, οι διαρρήκτες «χτύπησαν» στην ίδια πολυκατοικία, μπαίνοντας στο διαμέρισμα που βρίσκεται στο υπόγειο και σε ένα άλλο στον δεύτερο όροφο. Μόνο που εκεί φαίνεται να τους… πήρε χαμπάρι άλλη ένοικος, η οποία και ειδοποίησε την αστυνομία.

Αντιλαμβανόμενοι πως κάποιος τους κατάλαβε, οι διαρρήκτες πήδηξαν από μπαλκόνια και μπήκαν σε άλλο ένα διαμέρισμα, λίγο πιο κάτω. Εκεί, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν δίστασαν να απειλήσουν με όπλα το ζευγάρι των ενοίκων.

Όταν επιχείρησαν να διαφύγουν, «έπεσαν» πάνω σε αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, που είχαν φτάσει στην περιοχή στο μεταξύ, ύστερα από το τηλεφώνημα στην Άμεσο Δράση.

Μόλις είδαν τους αστυνομικούς, οι αστυνομικοί τράπηκαν σε φυγή και ακολούθησε καταδίωξη, στην οποία συμμετείχε και δεύτερη ομάδα της ΔΙΑΣ. Οι αστυνομικοί κατάφεραν τελικά να ακινητοποιήσουν τους δράστες και να τους οδηγήσουν στην υποδιεύθυνση ασφάλειας Αττικής.

Εκτός από το ποσό των 200.470 χιλιάδων ευρώ, τα κοσμήατα και τα νομίσματα, στην κατοχή των τριών δραστών βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία και τρία κινητά τηλέφωνα.

Τα τρία μέλη της συμμορίας είναι παλιοί γνώριμοι της αστυνομίας, αφού στο παρελθόν έχουν κατ’ επανάληψη συλληφθεί.

Ρεπορτάζ: Μαρίνος Αλειφέρης