Ελλάδα

Επιστροφή εκδρομέων Πάσχα: Με 100% πληρότητα αναχωρούν τα πλοία – Στο πόδι η Τροχαία

Με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη έξοδο, οι εκδρομείς του Πάσχα ετοίμασαν τις βαλίτσες και επιστρέφουν στα μεγάλα αστικά κέντρα με όλα τα μέσα: Πλοία, αεροπλάνα, αυτοκίνητα, λεωφορεία των ΚΤΕΛ, τρένα.

Η τροχαία βρίσκεται άλλωστε στο πόδι όλες τις ημέρες του Πάσχα, προκειμένου να διευκολύνει την επιστροφή των εκδρομέων που σήμερα Τρίτη (07.05.2024) βρίσκεται από το πρωί σε εξέλιξη το δεύτερο κύμα.

Σύμφωνα με την Τροχαία, στην Αττική από τις 6 το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα μέχρι τις 2 τα ξημερώματα σήμερα (07.06.2024) πέρασαν από Αθηνών – Κορίνθου: 64.100 οχήματα και από την Αθηνών – Λαμίας: 46.814 οχήματα.

Το πρωί της Τρίτης έφτασαν στον Πειραιά τα πρώτα πλοία από την Κρήτη με 100% πληρότητα, ενώ αναμένονται 20 αφίξεις από νησιά του Αιγαίου, Κυκλάδες και Κρήτη και 39 από Αργοσαρωνικό.

Στο λιμάνι της Ραφήνας είναι προγραμματισμένες 16 αφίξεις και στο λιμάνι του Λαυρίου οκτώ. Περίπου 25.000 επιβάτες αναμένονται στο λιμάνι του Πειραιά από τα δρομολόγια των νησιών του Αιγαίου, των Κυκλάδων και της Κρήτης.

Συνδυασμός της μαζικής επιστροφής των εκδρομέων του Πάσχα, αλλά και εξόδου άλλων λόγω της αργίας της Πρωτομαγιάς και η Τροχαία έχει θέσει σε ισχύ όλα τα έκτακτα μέτρα και στα δύο ρεύματα των εθνικών οδών.

Πάντως, οι εκδρομείς ταξιδεύουν με γλυκές, ηλιόλουστες καιρικές συνθήκες.

ΠΗΓΗ newsit.gr