Ελλάδα

Έτοιμοι για τη μάχη οι 500 δασοκομάντος του ΠΣ που ολοκλήρωσαν την εκπαίδευση τους

Έτοιμοι για τη μάχη οι 500 δασοκομάντος του ΠΣ που ολοκλήρωσαν την εκπαίδευση τους

Ολοκληρώθηκε σήμερα Παρασκευή, η πρακτική και θεωρητική εκπαίδευση των Πυροσβεστών που θα στελεχώσουν τις Ειδικές Μονάδες Δασικών Επιχειρήσεων (Ε.ΜΟ.Δ.Ε.)
Η τελετή αποφοίτησής τους πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στις έξι συνολικά Υπηρεσίες με έδρες την Ελευσίνα, τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, τη Λαμία, τα Ιωάννινα και την Πάτρα.

Οι 500 πυροσβέστες, τοποθετήθηκαν στις αερομεταφερόμενες Ειδικές Μονάδες Δασικών Επιχειρήσεων (Ε.ΜΟ.Δ.Ε.) με σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου και θητεία διάρκειας 7 ετών, με την ειδικότητα του πυροσβεστικού τεχνικού προσωπικού και την ειδικότητα πυροσβεστικού επιστημονικού προσωπικού.

Έτοιμοι για τη μάχη οι 500 δασοκομάντος του ΠΣ που ολοκλήρωσαν την εκπαίδευση τους

Αρμοδιότητά τους, είναι η συνδρομή στην εκτέλεση έργων δασοπροστασίας έναντι κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς, η υποστήριξη κατά τη διενέργεια των επιχειρήσεων κατάσβεσης, μέσω εξειδικευμένων πεζοπόρων και αερομεταφερόμενων τμημάτων και χρήσης ειδικών μηχανοκίνητων μέσων και μηχανημάτων έργου και η συνδρομή στην αντιμετώπιση των συνεπειών από φυσικές, τεχνολογικές και λοιπές καταστροφές. Έτοιμοι για τη μάχη οι 500 δασοκομάντος του ΠΣ που ολοκλήρωσαν την εκπαίδευση τους

Στην 1η Ε.ΜΟ.Δ.Ε. με έδρα την Ελευσίνα, η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία του Συντονιστή Επιχειρήσεων Αττικής, Υποστράτηγου ΠΣ Παναγιώτη Νιάφα και του Διοικητή της Υπηρεσίας, Αντιπύραρχου Ιωάννη Κολοβού.

Στην 2η Ε.ΜΟ.Δ.Ε. που εδρεύει εντός του Πολεμικού Αερολιμένα ΣΕΔΕΣ (350 ΠΒΚ), στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία του Συντονιστή Επιχειρήσεων Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Υποστράτηγου ΠΣ Μάριου Αποστολίδη, του Διοικητή Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας, Αρχιπύραρχου Νικόλαου Αθάνατου, του Διοικητή της 2ης Ε.Μ.Α.Κ., Αρχιπύραρχου Θεόδωρου Κοσμίδη και του Διοικητή της 2ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε., Αντιπύραρχου Αργύριου Ρεγκά.

Στην 3η Ε.ΜΟ.Δ.Ε. που εδρεύει εντός της ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου Κρήτης, η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία του Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Κρήτης, Αρχιπύραρχου Γεώργιου Τσικαλά και του Διοικητή της Υπηρεσίας, Επιπυραγού Εμμανουήλ Ροβυθάκη. Έτοιμοι για τη μάχη οι 500 δασοκομάντος του ΠΣ που ολοκλήρωσαν την εκπαίδευση τους

Στην 4η Ε.ΜΟ.Δ.Ε. που εδρεύει εντός της ΒΙ.ΠΕ. Λαμίας, η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία του Συντονιστή Επιχειρήσεων Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας, Υποστράτηγου ΠΣ Δημήτριου Καρασαββίδη, του Διοικητή της Π.Υ. ΒΙ.ΠΕ. Λαμίας, Αντιπύραρχου Λάμπρου Καλοπήτα, του Διοικητή της 7ης Ε.Μ.Α.Κ., Αντιπύραρχου Χρήστου Πλουμάκη και του Διοικητή της 4ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε., Επιπυραγού Ιωάννη Παπαμίχου.

Στην 5η Ε.ΜΟ.Δ.Ε. που εδρεύει εντός της ΒΙ.ΠΕ. Ιωαννίνων η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία του Συντονιστή Επιχειρήσεων Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας και Νήσων (Κέρκυρα, Λευκάδα, Παξοί), Υποστράτηγου ΠΣ Δημήτριου Κοντογιάννη και του Διοικητή της Υπηρεσίας, Επιπυραγού Γεώργιου Βλέτσα.

Στην 6η Ε.ΜΟ.Δ.Ε., που εδρεύει στην Νέα Ε.Ο. Πατρών, η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία του Συντονιστή Επιχειρήσεων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Νήσων (Κεφαλονιά, Ζάκυνθος, Ιθάκη), Υποστράτηγου ΠΣ Νικόλαου Ρουμελιώτη, του Διοικητή Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας, Αρχιπύραρχου Χριστόφορου Μπόκα και του Διοικητή της 6ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε., Επιπυραγού Ανδρέα Λούρμπα. Την τελετή τίμησε με την παρουσία της η Βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, Χριστίνα Αλεξοπούλου.

ΠΗΓΗ in.gr