Ελλάδα

Φλώρινα: Προφυλακίστηκε η 57χρονη για τα όπλα στο σπίτι της

Φλώρινα: Προφυλακίστηκε η 57χρονη για τα όπλα στο σπίτι της

Προφυλακιστέα κρίθηκε με τη σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα η 57χρόνη στη Φλώρινα, στο σπίτι της οποίας βρέθηκαν τα όπλα και τα πυρομαχικά από τις Αρχές.

Σύμφωνα με την απόφαση η 57χρονη από τη Φλώρινα κρίθηκε προφυλακιστέα με την αιτιολογία ότι αν αφεθεί ελεύθερη μπορεί να τελέσει αξιόποινες πράξεις, όπως να προμηθευτεί και άλλα όπλα.

Σε δήλωση του στην ΕΡΤ ο δικηγόρος Δημήτρης Στεφανίδης τόνισε ότι «η απόφαση για εμάς φαίνεται παντελώς περίεργη και άδικη και θα ασκήσουμε όλα τα νόμιμα μέσα».

Ο 54χρονος σύζυγος της υποστήριξε στην ανακριτική διαδικασία πως ήταν συλλέκτης διαφόρων οπλικών συστημάτων. Υπενθυμίζεται βρέθηκαν στο σπίτι τους όπλα, οπλοπολυβόλα, πυρίτιδα, αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός και άλλα οπλικά συστήματα, ενώ σε επιπρόσθετη έρευνα βρέθηκαν επιπλέον όπλα σε δεύτερη κρύπτη στην σκεπή του σπιτιού.

Ο γιος του ζευγαριού σε δηλώσεις στην ΕΡΤ τόνισε πως η μητέρα του αλλά και ο ίδιος δεν γνώριζαν την ύπαρξη όλων αυτών των οπλικών συστημάτων υπογραμμίζοντας ότι «ο πατέρας μου είναι εθνοφύλακας και βραβευμένος σκοπευτής από τον στρατό. Δεν έχει ποινικό Μητρώο και ποτέ δεν μας έδειξε ότι ασχολείται με κάτι παράνομο».

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του ζευγαριού Δημήτρης Στεφανίδης σημείωσε ότι «τα όπλα που βρέθηκαν δεν έχουν χρησιμοποιηθεί πουθενά, δεν εμπλέκεται με οποιαδήποτε εγκληματική ενέργεια ή κάτι παράνομο όπως ακούγεται». Την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου θα απολογηθεί και ο 54χρονος.
ΠΗΓΗ newsit.gr