Ελλάδα

Φωτιές – Πολιτική Προστασία: Σε πορτοκαλί συναγερμό Αττική και Στερεά την Πέμπτη

Καύσωνας – Πολιτική Προστασία: Πολύ μεγάλος ο κίνδυνος πυρκαγιών την Πέμπτη

Πολύ μεγάλος είναι ο κίνδυνος για φωτιές την Πέμπτη (15.07.2021). Όπως προβλέπει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στο επίκεντρο βρίσκονται δύο περιφέρειες της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η Περιφέρεια Αττικής και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας) βρίσκονται σε πολύ υψηλό κίνδυνο για φωτιές (πορτοκαλί συναγερμός – κατηγορία 4) για την Πέμπτη 15 Ιουλίου.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Φωτιές – Πολιτική Προστασία: Μέτρα  προστασίας

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως:

-Το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού,
-Η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης,
-Η χρήση υπαίθριων ψησταριών,
-Το κάπνισμα μελισσών,
-Ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.