Ελλάδα

«Four Seasons» η Αμυγδαλέζα για τον Άδωνη, «λούφα» η απεργία

Γεωργιάδης: Εντός Αυγούστου οι τρεις ΚΥΑ για να ξεμπλοκάρει το Ελληνικό

Επιμένει στη σκληρή ακροδεξιά ρητορική ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος λίγες ημέρες μετά την τραγωδία στη Μόρια κι ενώ η κυβέρνηση προωθεί τη δημιουργία κλειστών κέντρων κράτησης, έφτασε στο σημείο να ειρωνεύεται για τις συνθήκες κράτησης προσφύγων και μεταναστών.

Για τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων «η Αμυγδαλέζα ήταν “Four Seasons” σε σχέση με τη Μόρια», ενώ «ο όρος λαθρομετανάστης δεν είναι ρατσιστικός».

Μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, αφού μας υπενθύμισε ότι ποτέ δεν σταμάτησε να χρησιμοποιεί τη λέξη «λαθρομετανάστης», είπε πως «ο όρος λαθρομετανάστης δεν είναι ρατσιστικός διότι δεν δηλώνει αν κάποιος είναι ανώτερος ή κατώτερος. Προφανώς και είναι ίσος άνθρωπος με όλους. Δηλώνει μόνο ένα πράγμα: ότι έχεις έρθει στη χώρα παράνομα. Είτε πεις “παράνομος μετανάστης” είτε “λαθρομετανάστης”, είναι το ίδιο».

«Ποτέ δεν σταμάτησα να λέω τη λέξη “λαθρομετανάστης”. Λένε ότι ο όρος αυτός είναι ρατσιστικός. Μα ο όρος αυτός χρησιμοποιείται στη νομοθεσία του ελληνικού κράτους. Τι είναι δηλαδή η ελληνική νομοθεσία, ρατσιστική;», διερωτήθηκε.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη «οι δήθεν ανθρωπιστές που εκνευρίζονται με τη λέξη «λαθρομετανάστης», είναι αυτοί οι ίδιοι που έλεγαν “Νταχάου” την Αμυγδαλέζα και όταν πήραν την εξουσία έφτιαξαν τη Μόρια. Η Αμυγδαλέζα ήταν “Four Seasons” σε σχέση με τη Μόρια».

«Τα κλειστού τύπου κέντρα θα επανέλθουν για τους μετανάστες. Στέλνουν σήμα στα παράλια της Τουρκίας ότι αν κάποιος έρθει στη χώρα μας, μπαίνει σε κλειστού τύπου κέντρα», είπε στη συνέχεια για να προσθέσει: «Όποιος νομίζει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχουν υποτιμήσει το μεταναστευτικό και έχουν σκοπό να συνεχίσουν την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ σ’ αυτό το ζήτημα, πλανώνται πλάνην οικτράν».

Όσο για τη χθεσινή απεργία, συνεχίζοντας στο ίδιο στυλ με τις χθεσινές αντεργατικές δηλώσεις του πρωθυπουργού, χαρακτήρισε «λούφα» την απεργία απαντώντας σε σχετικό ερώτημα: «Όταν η απεργία έχει 150 ανθρώπους στο δρόμο προφανώς, γιατί δεν εκφράζει λαϊκή οργή».

«Δεν αμφισβητεί κανείς το δικαίωμα στην απεργία. Η χθεσινή απεργία είχε ελάχιστο κόσμο. “Τρεις και ο κούκος” ήταν. Δεν πρέπει να μας απασχολήσει ότι για λίγους ανθρώπους κλείνει επί ώρες το κέντρο και ταλαιπωρείται ο κόσμος; Αυτό πρέπει να αλλάξει», είπε ακόμη.