Γ.Ε.ΕΘ.Α. Επικαιρότητα

ΓΕΕΘΑ: Υπεράριθμοι οι «πρόσφυγες» στις «δομές»

ΓΕΕΘΑ: Υπεράριθμοι οι «πρόσφυγες» στις «δομές»

Την ώρα που η κυβέρνηση έχει αφήσει τα σύνορα της χώρας στο έλεός τους, χωρίς κανένα απολύτως έλεγχο και με το ΛΣ να πραγματοποιεί καθημερινές τακτικές μεταφορές αλλοδαπών από τα τουρκικά παράλια το ΓΕΕΘΑ… διαμαρτύρεται για τους «υπεράριθμους».

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, το οποίο θα έπρεπε να ασχολείται με την εξωτερική ασφάλεια της χώρας, (υποτίθεται) «στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης συνδρομής και του κεντρικού συντονιστικού ρόλου που έχουν αναλάβει οι ένοπλες δυνάμεις για την εύρυθμη λειτουργία, τοπικά, των δομών φιλοξενίας προσφύγων» μειώθηκαν κατά 351 άτομα – σε σχέση με την περασμένη Πέμπτη – οι πρόσφυγες/μετανάστες που διαμένουν σε 32 δομές φιλοξενίας που διαχειρίζονται οι ένοπλες δυνάμεις.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο ειδήσεων χθες καταγράφηκαν 27.427 άτομα, έναντι 27.778 ατόμων που καταγράφηκαν την περασμένη Πέμπτη. Η δυνατότητα φιλοξενίας των 32 δομών διαμορφώνεται στα 26.469 άτομα, έναντι 26.481 ατόμων την περασμένη εβδομάδα. Οι δομές φιλοξενίας Λέσβου, Σάμου, Κω, – νέα δομή – Διαβατών και Πολυκάστρου έχουν υπεράριθμους πρόσφυγες/μετανάστες, σύμφωνα με την κατανομή προσφύγων που γίνεται από τους αρμόδιους φορείς.

Οι τρεις κλάδοι των ενόπλων δυνάμεων παρείχαν 12.872 μερίδες φαγητού, από τις οποίες 175 μερίδες διανέμονται σε δομές φιλοξενίας οι οποίες δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα τους. Για την υγειονομική κάλυψη των προσφύγων/μεταναστών διατίθεται ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από τους 3 Κλάδους των ενόπλων δυνάμεων.