Ελλάδα

Γαύδος: Νοίκιαζε… lux σκηνές μέσω Airbnb

Γαύδος: Νοίκιαζε… lux σκηνές μέσω Airbnb

Επιχειρηματίας είχε στήσει τις σκηνές σε «καβάτζες» του νησιού

Στα σημεία με την καλύτερη σκίαση, τις λεγόμενες «καβάτζες» του νησιού, αποφάσισε να ενοικιάσει επτά σκηνές μια επιχειρηματίας στη Γαύδο.

Η Χανιώτισσα επιχειρηματίας, ήδη από τις αρχές Απριλίου, έστησε επτά…. lux σκηνές, τις οποίες διέθεσε προς ενοικίαση στη γνωστή πλατφόρμα βραχύχρονης ενοικίασης ακινήτων, Airbnb.

Γαύδος: Νοίκιαζε… lux σκηνές μέσω Airbnb

Μάλιστα, όταν οι υπάλληλοι του δήμου αντιλήφθηκαν τα σχέδια της και της ζήτησαν να κατεβάσει την αγγελία, εκείνη την ανέβασε σε διαφορετική πλατφόρμα μίσθωσης.

«Το πληροφορηθήκαμε από άλλους παραθεριστές και της ζητήσαμε να “κατεβάσει” την αγγελία. Το έκανε και μετά ανέβασε την αγγελία σε άλλη πλατφόρμα. Το αντιληφθήκαμε και αυτό και της ζητήσαμε να τελειώνει οριστικά με αυτή την υπόθεση» δήλωσε η δήμαρχος Γαύδου, Γκέλη Καλλίνικου στην «Καθημερινή».

Η ίδια, ωστόσο, σε ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο Facebook ξεκαθαρίζει ότι η ελεύθερη κατασκήνωση στη Γαύδο, είναι δικαίωμα όλων.

Αναλυτικά το κείμενο της ανάρτησης της Δημάρχου:

«Προς αποφυγή παρεξηγήσεων και στρεβλών ερμηνειών του πολύ σωστού κειμένου που κυκλοφόρησε: ο Δήμος Γαύδου με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου έχει αναγνωρίσει την ελεύθερη κατασκήνωση ως δικαίωμα όλων και έχει αναρτημένες οδηγίες συμπεριφοράς στην ελεύθερη κατασκήνωση γι’ αυτούς που για πρώτη φορά το τολμούν, όπως και έχει χαρακτηρίσει τις παραλίες γυμνιστών, τις οποίες μπορείτε να βρείτε στο χάρτη που διανέμεται δωρεάν στο νησί.

Ένα μεμονωμένο περιστατικό που παρουσιάστηκε από επιχειρηματία Χανίων μετά από παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής αλλά και συνέλευσης παραθεριστών έλαβε τέλος.

Τα δέντρα άρχισαν να ελεύθερα και πάλι για όποιον θέλει να φιλοξενηθεί. Εμπορικές δραστηριότητες στις καβάτζες δεν επιτρέπονται.»