Ελλάδα Επικαιρότητα

Γέμισαν κόσμο πάλι οι πλατείες: Αντιδράσεις στην Αγία Παρασκευή -Πλήθος κόσμου σε Λυκαβηττό, Παγκράτι, Αιγάλεω και Ακρόπολη

Οι ξένοι αναπολούν τη Σαντορίνη και το reuters μετέδωσε live το ηλιοβασίλεμα

Τις συστάσεις των ειδικών για τα μέτρα περιορισμού μετάδοσης του κορωνοϊού φαίνεται να αγνοούν αρκετοί Αθηναίοι, καθώς συγκεντρώθηκαν και απόψε μαζικά σε πλατείες και ανοιχτούς χώρους.

Στην πλατεία του Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή περίπου στις 21:00 συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 200 άτομα (νεαροί και κάτοικοι) με επικεφαλής στέλεχος του ΑΝΤΑΡΣΥΑ (η κα Μελίνα Αλεφαντή) αντέδρασαν έντονα στην παρουσία της Αστυνομίας που έκλεισε την πλατεία μετά από απόφαση της κυβέρνησης.

Δεκάδες νεαροί συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή παρά τις συστάσεις των Αρχών

Δεκάδες νεαροί συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή παρά τις συστάσεις των Αρχών

Και αυτό διότι υπήρχε έντονος συνωστισμός μετά και τις εικόνες της Τρίτης με το πάρτι στην συγκεκριμένη πλατεία. Οι συγκεντρωμένοι ακούγοντας την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., που τους καλεί να απομακρυνθούν, φωνάζουν συνθήματα. «Η αστυνομία έξω από τη πλατεία», λένε.

Ορισμένοι από τους νεαρούς παρέμεναν διασκορπισμένοι στην πλατεία Αγ. Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή, την ώρα που πέριξ της περιοχή αναπτύσσονταν δυνάμεις των ΜΑΤ. Μάλιστα, παρέμεναν πέριξ της πλατείας και μέχρι αργά τα μεσάνυχτα.

Κόσμος σε Λυκαβηττό και Παγκράτι

Χαρακτηριστικό είναι ότι το βράδυ της Τετάρτης, πολλοί επέλεξαν για την βραδινή τους βόλτα να βρεθούν στον Λυκαβηττό και την πλατεία Βαρνάβα. Αθηναίοι, κυρίως νεαρής ηλικίας, τρεις ημέρες μετά την άρση των μέτρων, βρέθηκαν στον Λυκαβηττό για να απολαύσουν τη θέα αλλά και το λαμπερό φεγγάρι. Οι περισσότεροι εξ αυτών ανέβηκαν με τα απαραίτητα, ποτά και σνακ, για να καθίσουν και να συνομιλήσουν με την παρέα τους, έχοντας «πιάτο» την Αθήνα.

Παρόμοιο σκηνικό και στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι. Δεκάδες πολίτες με ποτά στα χέρια, τα οποία αγόρασαν από περίπτερο και δύο μπαρ που τα πουλάνε σε πλαστικό ποτήρι, καθόντουσαν σε παγκάκια και πεζούλια, αδιαφορώντας για τη σύσταση των ειδικών περί αποστάσεων.

Δεκάδες κόσμου στον βράχο της Ακρόπολης
Δεκάδες πολίτες μάλιστα βρέθηκαν απόψε και στο Αιγάλεω (τόσο στην πλατεία Εσταυρωμένου έξω από το μετρό, όσο και στο Αλσος) και στην Ακρόπολη. Πλήθος κόσμου, εκμεταλλευόμενο τον καλό καιρό, ανέβηκε στον βράχο της Ακρόπολης για να παρακολουθήσει το φεγγάρι.

Κόσμος στον βράχο της Ακρόπολης

Κόσμος στον βράχο της Ακρόπολης

Ο δημοφιλής βράχος τον οποίο επισκέπτονται δεκάδες Αθηναίοι και τουρίστες κάθε χρόνο γέμισε με κόσμο που εκ των πραγμάτων, ήταν αδύνατο να κρατήσεις τις απαραίτητες αποστάσεις που επιβάλλουν τα μέτρα προφύλαξης από τον κορωνοϊό.

Δεκάδες κόσμου στον βράχο της Ακρόπολης το βράδυ της Τετάρτης με φόντο το σχεδόν ολόγιωμο φεγγάρι

Δεκάδες κόσμου στον βράχο της Ακρόπολης το βράδυ της Τετάρτης με φόντο το σχεδόν ολόγιωμο φεγγάρι

Πηγή: iefimerida.gr