Ελλάδα

Γιάννενα: Εξιχνιάστηκε η κλοπή σε σπίτι ηλικιωμένης με λεία μετρητά 4.000 ευρώ και κοσμήματα

Οι αστυνομικοί στα Γιάννενα κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τις δύο γυναίκες που βρίσκονταν πίσω από την κλοπή. Είχαν μπει στο διαμέρισμα και είχαν φύγει με μετρητά και κοσμήματα…

Σχεδόν δυο μήνες μετά την κλοπή σε σπίτι στα Γιάννενα, οι αστυνομικοί κατάφεραν να φτάσουν στην εξιχνίαση. Η δικογραφία αναμένεται να φτάσει στα χέρια εισαγγελέα, με το θύμα να περιμένει από τις Αρχές τα νεότερα και να ευελπιστεί ότι θα βρεθεί, μέρος έστω, των κλοπιμαίων. Το χτύπημα είχε προκαλέσει αναστάτωση σε ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο της πόλης, καθώς οι κινήσεις των δύο γυναικών έδειχναν μελετημένες. Πολλοί εικάζουν ότι παρακολουθούσαν το θύμα τους και περίμεναν την κατάλληλη ευκαιρία για να κάνουν τη διάρρηξη.

Ταυτοποιήθηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων δύο Ελληνίδες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για διακεκριμένη κλοπή, που διαπράχθηκε σε σπίτι στα Γιάννενα.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι κατηγορούμενες, έχοντας οργανωθεί με σκοπό τη διάπραξη κλοπών σε σπίτια, μπήκαν στις 24/3/2024 σε σπίτι ηλικιωμένης, εκμεταλλευόμενες ολιγόλεπτη απουσία της.

Από το διαμέρισμα αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ και διάφορα κοσμήματα. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

ΠΗΓΗ newsit.gr