Ελλάδα

Γιάννης Μπουτάρης: Στα δικαστήρια για την επίθεση του 2018 που λίγο έλειψε να του στοιχίσει τη ζωή

Το στικάκι αλλάζει την υπόθεση! Στην Εισαγγελία η κατάθεση – «φωτιά» για το θάνατο της Λίνας

Στα δικαστήρια βρίσκεται ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, για την εκδίκαση της υπόθεσης της επίθεσης που δέχτηκε στις στις 19 Μαΐου του 2018.

Ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης έφτασε στο δικαστικό μέγαρο λίγο μετά τις 11.00 το πρωί. Σημειώνεται ότι η υπόθεση είχε πάρει αναβολή στις 7 Οκτωβρίου, όπου ο κ. Μπουτάρης είχε δηλώσει μετά του δικηγόρου του παράσταση προς υποστήριξη κατηγορίας και εκδικάζεται σήμερα. Σύμφωνα με το thesstoday.gr, η εκδίκαση αφορά δύο άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στην επίθεση με την κατηγορία της πρόκλησης σωματικής βλάβης.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην δήμαρχος δέχθηκε άγρια επίθεση, με ξύλο, σπρωξιές, μπουνιές και κλωτσιές, ενώ έδινε το παρών στην κοινή εκδήλωση μνήμης για την επέτειο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου τον Μάιο του 2018.

Ο κ. Μπουτάρης, μετά την επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε και μετά την κεντρική ομιλία στην πλατεία Αγίας Σοφίας, είχε μεταβεί στον Λευκό Πύργο για την επίσημη τελετή υποστολής της σημαίας όπου σημειώθηκε η επίθεση από κουκουλοφόρους.