Ελλάδα

Γιατί απαγορεύτηκε η μουσική στην εστίαση;

Γιατί απαγορεύτηκε η μουσική στην εστίαση;

Επιστημονικά εξήγησε την απόφαση της κυβέρνησης ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος

Tον λόγο για τον οποίο απαγορεύτηκε η μουσική στην εστίαση, που ανακοινώθηκε χθες από τον Νίκο Χαρδαλιά, εξήγησε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής των ειδικών, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, τονίζοντας πως «η μουσική επιβάλλει μεγαλύτερη ένταση φωνής και προσπάθεια από τους ανθρώπους να πλησιάσουν πιο κοντά για να ακουστούν και αυτό ευνοεί τη μετάδοση του ιού».

Μιλώντας στο OPEN, ο κ. Εξαδάκτυλος επισήμανε πως «δεν έχει να κάνει με τον ήχο, έχει να κάνει με το ότι προσαρμόζουμε τη φωνή μας».

Και προσθέτει: «Δεν θα καταβάλλετε την εξτρά προσπάθεια που θα καταβάλλετε όταν θα χρειαστεί να μιλήσετε σε ένα χώρο που έχει δυνατή μουσική, η οποία στέλνει τα σταγονίδιά σας και τον ιό πιο μακριά από εκεί που τα στέλνει η φυσιολογική ομιλία».

Στο ερώτημα αν αυτό που ανακοινώθηκε προσκρούει στο συναίσθημα και στη λογική των πολιτών, ο πρόεδρος του ΠΙΣ απάντησε: «Εγώ είμαι εδώ για να εξηγήσω ποια είναι η επιστημονική βάση στην οποία προτάθηκε το συγκεκριμένο μέτρο. Από εκεί και μετά το μέτρο προτείνεται, αν θέλει η Πολιτεία και η κοινωνία το εφαρμόζει».

«Εμείς έχουμε την υποχρέωση να σας πούμε ότι αυτός είναι ο ασφαλής τρόπος» υπογράμμισε ο ίδιος και υπενθύμισε ότι «είμαστε σε εύθραυστη πορεία βελτίωσης και σταθεροποίησης, δεν έχουμε ξεπεράσει το πρόβλημα».