Ελλάδα

Γυναικολόγος καταχωρούσε εικονικές επισκέψεις – Πάνω από 23.000 ευρώ η ζημιά του ΕΟΠΥΥ

Απάτη σε βάρος του ΕΟΠΥΥ, με περισσότερες από 2.000 εικονικές επισκέψεις, είχε στήσει μία γυναικολόγος, με τη συνολική ζημιά του Οργανισμού να ξεπερνά τις 23.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την Οικονομική Αστυνομία, οι εικονικές επισκέψεις ξεπερνούν τις 2.300 με τη συνολική ζημιά του ΕΟΠΥΥ να ανέρχεται στις 23.480 ευρώ.

Όπως έγινε γνωστό, η γιατρός αποθήκευε και χρησιμοποιούσε τους ΑΜΚΑ ασφαλισμένων γυναικών, που την είχαν επισκεφτεί για να εξετασθούν στο ιατρείο που διατηρεί στην Αττική, και στη συνέχεια περιοδικά καταχωρούσε επιπλέον επισκέψεις, χωρίς ωστόσο αυτές να έχουν πραγματοποιηθεί.

Μάλιστα, προκειμένου η παράνομη δραστηριότητά της να μην γίνει αντιληπτή επέλεγε τη χρήση ΑΜΚΑ γυναικών μεγάλης ηλικίας.

Χρησιμοποιώντας τη συγκεκριμένη μεθοδολογία, η γυναικολόγος ζημίωνε τον ΕΟΠΥΥ, εισπράττοντας αντίστοιχα το ποσό των 10 ευρώ για κάθε επίσκεψη.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, χρησιμοποιήθηκαν οι ΑΜΚΑ 99 ασφαλισμένων γυναικών και καταχωρήθηκαν 2.348 εικονικές επισκέψεις, ενώ η συνολική ζημία του Οργανισμού ανέρχεται στις 23.480 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στη διαδικτυακή πύλη του Ελληνικού Κράτους (gov.gr) «Καταγγελία για οικονομικά εγκλήματα», για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

ΠΗΓΗ newsit.gr