Ελλάδα Κορωνοΐός

Η αλήθεια για τον αριθμό των εμβολιασμών έναντι του κορωνοϊού στην Ελλάδα

Η αλήθεια για τον αριθμό των εμβολιασμών έναντι του κορωνοϊού στην Ελλάδα

Ο αριθμός των πολιτών που έχουν λάβει ουσιαστική θωράκιση και έχουν αποκτήσει την πολυπόθητη ανοσία

Παράλληλα 327.136 πολίτες έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου. Στο σύνολο οι διαδικασίες των εμβολιασμών ισοδυναμούν με περίπου 1 εκ πολιτών που έχουν  λάβει τη πρώτη και δεύτερη δόση και πολιτών που έχουν λάβει μόνο τη πρώτη δόση.

Με απλά λόγια το εμβόλιο που θέλει δύο δόσεις για την πολυπόθητη ανοσία χαρακτηρίζει θωρακισμένο έναν ανθρώπινο οργανισμό όταν αυτός λάβει και τη δεύτερη δόση και παράλληλα ακολουθήσει και ένα χρονικό διάστημα κάποιων ημερών.

Δηλαδή αυτή τη στιγμή στη χώρα μας σε ανοσία απέναντι στον κορωνοϊό οδηγούνται 593.053 πολίτες που έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου .

Έτσι λοιπόν με βάση τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ μέχρι την 1/3/2021 έχουν γίνει 593.053 εμβόλια στον γενικό πληθυσμό δηλαδή αυτός είναι ο αριθμός που έχει λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου.  Αυτός ο αριθμό αντιστοιχεί στο 5,5% του γενικού πληθυσμού.

Αφήστε λοιπόν τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα όσον αφορά τα εμβόλια μιας και τα στοιχεία του ΕΟΔΥ φίλοι ”συνάδελφοι” είναι ξεκάθαρα και δεν σηκώνουν καμία αμφισβήτηση. Αντί λοιπόν τα περισσότερα ΜΜΕ να πανηγυρίζουν για το φράγμα του 1 εκ εμβολιασμών ας μελετήσουν σωστά τους αριθμούς και με σεβασμό απέναντι στους πολίτες ας τους ενημερώσουν σωστά. Ναι 1 εκ περίπου είναι οι διαδικασίες των εμβολιασμών όχι όμως και η ουσιαστική εικόνα της ανοσίας μιας και 327.136 έχουν λάβει απλά την πρώτη δόση. Η θωράκιση λοιπόν για την ανοσία ”κλειδώνει” όταν ένας άνθρωπος λάβει και τις δύο δόσεις ενός εμβολίου και αυτό δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός για να το κατανοήσεις.

Αυτή είναι η πραγματική και ουσιαστική είδηση που έχει γίνει σημείο παραπληροφόρησης από ΜΜΕ λόγω άγνοιας ή και σκοπιμότητας;

Ο σεβασμός και η ανάγκη για σωστή πληροφόρηση απέναντι στους πολίτες πρέπει να είναι αυτοσκοπός σε αυτές τις πολύ δύσκολες εποχές.

Διαφορετικά κύριοι και κυρίες των ΜΜΕ σιωπή…πολλές φορές αυτή η σιωπή είναι χρυσός!

Τα συμπεράσματα δικά σας!