Βουλή Ελλάδα Επικαιρότητα

Η φράση Βαρουφάκη που εξόργισε τον Μητσοτάκη! video

Η φράση Βαρουφάκη που εξόργισε τον Μητσοτάκη! video

Ολομέτωπη επίθεση κατά της κυβέρνησης, όχι μόνο για τη διαχείριση της πανδημίας, αλλά και για την οικονομική της πολιτική, την πολιτική στην εκπαίδευση και τους αδύναμους οικονομικά πολίτες εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι «δεν έχετε την στήριξή μας». Στηρίζουμε τα περιοριστικά μέτρα, όχι όμως την πολιτική σας είπε ο κ. Βαρουφάκης, εκφράζοντας μάλιστα τη βεβαιότητα πως η κοινωνία, ούτε οι ψηφοφόροι της στηρίζουν την κυβέρνηση.

Φινάλε Βαρουφάκη με… Γκράουτσο Μαρξ και έξαλλος ο Μητσοτάκης!

Ιδιαίτερη αναφορά, κλείνοντας, έκανε ο κ. Βαρουφάκης στον «αυταρχισμό» της κυβέρνησης και ιδιαίτερα στην απόφαση να απαγορευθεί η πορεία την επέτειο του Πολυτεχνείου. Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 ανακοίνωσε ότι το κόμμα του θα είναι “παρών” στην πορεία τηρώντας αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας και κάλεσε τον αρμόδιο υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη «να μας χτυπήσει».

Ωστόσο το… φινάλε ήταν αυτό που άναψε φωτιές. «Και μιας και με αναγκάζετε να αναφερθώ στον Μαρξ, θα κλείσω με τον Μαρξ. Αλλά όχι με τον Καρλ, με τον Γκραούτσο Μαρξ. Στην ταινία “σουπιά πάπιας”, ο οποίος είχε πει για κάποιον: «Τον βλέπετε αυτόν; Μπορεί να μοιάζει με ηλίθιο, μπορεί να μιλά ως ηλίθιος όμως μην σας μπερδεύει: Είναι ηλίθιος» κατέληξε ο κ. Βαρουφάκης και μετά τις αντιδράσεις συνέχισε:

«Θα σας πω για ποιον το λέω. Για τις πολιτικές σας. Μπορεί να μοιάζουν σαδιστικά αυταρχικές υπέρ της αρπακτικής ολιγαρχίας, που κάνει την επιδημία ευκαιρία υπέρ της λεηλασίας των ολίγων, μπορεί να λειτουργούν οι πολιτικές σας ως σαδιστικά αυταρχικά πολιτικές υπέρ της αρπακτικής ολιγαρχίας, αλλά μην μπερδεύεστε: Αυτό ισχύει γιατί είναι».

Δείτε την στιγμή (σ.σ. μετά το 43.44)

Στην δευτερολογία του, ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε οργισμένος για την φράση αυτή, λέγοντας πως ” δεν ήταν ούτε εικόνα, ούτε λεξιλόγιο αυτό που χρησιμοποιήσατε κύριε Βαρουφάκη. Αν πιστεύετε ότι μπορείτε να έρχεστε εδώ πέρα για να κάνετε ένα επικοινωνιακό σόου, να αναλογιστείτε τις δικές σας προσωπικές ευθύνες και την κατάσταση στην οποία οδηγήσατε τις ελληνικές τράπεζες.

Δε θυμάμαι να επιδεικνύετε την ίδια ευαισθησία προς τους αδύναμους όταν γυρνούσατε και λέγατε “αγάπη μου έκλεισα τις τράπεζες” και κλαίγανε οι συνταξιούχοι έξω από τα ATM.

Ούτε όταν φωτογραφιζόσασταν σε διάφορα lifestyle περιοδικά, αναδεικνύοντας τη φρέσκια εικόνα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Καλό είναι λοιπόν σε αυτή την αίθουσα να έχουμε αίσθηση των ιστορικών μας ευθυνών. Και δυστυχώς εσάς προσωπικά για το τρίτο μνημόνιο, για τη χρεοκοπία των ελληνικών τραπεζών σας βαραίνουν πολλές τέτοιες ευθύνες για να νομίζετε ότι τα έχουμε ξεχάσει έτσι εύκολα”.

Δείτε την στιγμή (σ.σ. μετά το 00.40)

https://www.facebook.com/kyriakosmitsotakis/videos/360159595208224/?t=0

Η πρωτολογία Βαρουφάκη

Αναφερόμενος στην κατάσταση της οικονομίας, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 ρώτησε τον πρωθυπουργό πότε θα ζητήσει συγνώμη , γιατί ενώ ο ίδιος ο κ. Βαρουφάκης προέβλεπε από τον Μάρτιο ότι η ύφεση θα ξεπεράσει το 10%, «τότε κοροϊδεύατε» είπε «και ακόμη κοροϊδεύετε, κάτι που υπονομεύει την ίδια την εικόνα σας κ. Μητσοτάκη». Ο κ. Βαρουφάκης ζήτησε επίσης από τον πρωθυπουργό να απαντήσει αν είναι βιώσιμο το χρέος.

Ως προς την κριτική του για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 κάλεσε την κυβέρνηση να επιτάξει άμεσα τον ιδιωτικό τομέα στη Θεσσαλονίκη όπου -όπως είπε- η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου. Ζήτησε επιτακτικά να γίνουν μαζικά τεστ με ευθύνη του δημοσίου, σημειώνοντας ότι ο μόνος τρόπος να βγει η χώρα από την καραντίνα είναι τα μαζικά τεστ, κάτι που είχε ζητήσει από τον περασμένο Μάρτιο, όπως υπενθύμισε.

Ο κ. Βαρουφάκης αναφέρθηκε επί μακρόν στα προβλήματα που έχουν καταγραφεί στο πλαίσιο της τηλεκπαίδευσης και ζήτησε από την κυβέρνηση να προμηθεύσει τους μαθητές, ιδιαίτερα τους αδύναμους με προσωπικούς υπολογιστές. Τόνισε δε την ανάγκη να αναβαθμιστεί η δυνατότητα των σχολείων ως προς την λειτουργία της τηλεκπαίδευσης. Επίσης θεώρησε ότι είναι απαράδεκτη η απόφαση της υπουργού Παιδείας να τιμωρούνται με απουσίες οι μαθητές που δεν έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα μαθήματα και ζήτησε την ανάκληση αυτής της απόφασης.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ.