Ελλάδα

Η Ιεραρχία απαντά στον Καμμένο: «Ελεύθερα και αβίαστα» η αναγνώριση της Εκκλησίας της Ουκρανίας

Η Ιεραρχία απαντά στον Καμμένο: «Ελεύθερα και αβίαστα» η αναγνώριση της Εκκλησίας της Ουκρανίας

H Διαρκής Ιερά Σύνοδος (ΔΙΣ) απορρίπτει με ανακοίνωσή της τις αιτιάσεις που εξέφρασε ο Πάνος Καμμένος εις βάρος της Εκκλησίας της Ελλάδος

H Διαρκής Ιερά Σύνοδος (ΔΙΣ) απορρίπτει με ανακοίνωσή της τις αιτιάσεις που εξέφρασε ο Πάνος Καμμένος εις βάρος της Εκκλησίας της Ελλάδος σχετικά με την αναγνώριση της αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας της Ουκρανίας, τονίζοντας πως η σχετική απόφαση ελήφθη «ελεύθερα και αβίαστα».

«Η συγκεκριμένη απόφασή της βασίζεται απολύτως στην Κανονική και Εκκλησιαστική Παράδοση και δεν έχει οιανδήποτε σχέση με ‘εθνικισμούς’ και άλλες ‘άνωθεν’ παρεμβάσεις, όπως άκριτα και εντελώς αβίαστα διαδίδεται από κάποιους» αναφέρεται στην ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα, Τετάρτη.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο, «Η Αγία μας Εκκλησία σέβεται πλήρως και ουσιαστικώς την ελευθερία και την ευθύνη εκάστου ανθρώπου, τα ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών κάθε χώρας, και το θρησκευτικό ‘πιστεύω’ των πιστών όλων των Ομοδόξων Χριστιανικών Εκκλησιών, και εύχεται πάντοτε υπέρ της ειρήνης του σύμπαντος κόσμου».

Τέλος, η ΔΙΣ δηλώνει «υπευθύνως» ότι οιαδήποτε άλλη αντίθετη άποψη, διατύπωση και αναφορά στο συγκεκριμένο θέμα είναι άκαιρη, άκριτη, και προέρχεται εντελώς «εκ του πονηρού».

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ολοκλήρωσε σήμερα την τριήμερη συνεδρίασή της, υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου.

Θυμίζουμε ότι την Τρίτη ο τέως υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος, στράφηκε κατά του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, καθιστώντας τον ουσιαστικά υπεύθυνο αν στο επόμενο διάστημα «χαθεί» κάποιο νησί του Αιγαίου θα φταίει ο εκείνος και η Ιερά Σύνοδος που αναγνώρισαν την Εκκλησία της Ουκρανίας και χάλασαν τη συμμαχία με τη Ρωσία.