Ελλάδα

Ηλεκτρικό ρεύμα: Έρχονται μειώσεις στους λογαριασμούς ρεύματος – Ανακοινώνονται τα νέα τιμολόγια

Ηλεκτρικό ρεύμα: Έρχονται μειώσεις στους λογαριασμούς ρεύματος – Ανακοινώνονται τα νέα τιμολόγια

Βαθιά ανάσα αναμένεται να πάρουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις τον Φεβρουάριο, καθώς πρόκειται να μειωθούν οι τιμές στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος ακολουθώντας την αποκλιμάκωση των τιμών στην χονδρική.

Οι σχετικές ανακοινώνεις αναφορικά με τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος θα γίνουν μέσα στις επόμενες ώρες από τους παρόχους και όλα δείχνουν πως η πτώση των τιμών θα είναι μεγάλη.

Αν και οι ενεργειακές αγορές παραμένουν ασταθείς, οι ενδείξεις είναι κάτι παραπάνω από αισιόδοξες και δείχνουν ότι τα τιμολόγια λιανικής του Φεβρουαρίου θα είναι αρκετά φθηνότερα. Η μέση χονδρική τιμή του φυσικού αερίου διαμορφώνεται στα 66 ευρώ, κατά 41% χαμηλότερη από τον Δεκέμβρη, όπως ανέφερε η ΕΡΤ.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πτώση 30% καταγράφεται μέχρι στιγμής και στην χονδρική τιμή ρεύματος, που από 277 ευρώ τον Δεκέμβριο, πλέον κυμαίνεται στα 193.

Με τα συγκεκριμένα δεδομένα η τιμή λιανικής της κιλοβατώρας είναι πιθανόν να υποχωρήσει στα 30 λεπτά, με τις επιδοτήσεις να ψαλιδίζονται ανάλογα, ώστε η τελική τιμή για τους οικιακούς καταναλωτές να διατηρηθεί στα 16 λεπτά.