Ελλάδα

Ηλιούπολη: «Πόλεμος» και καταγγελίες για την επιμέλεια της κόρης του αστυνομικού που εξέδιδε την 19χρονη

ΕΦΕΤ: Ανακαλείται επικίνδυνη γάμπαρη

Νομικά… τερτίπια αλλά και μελετημένες ενέργειες τόσο από τον 39χρονο αστυνομικό που προφυλακίστηκε κατηγορούμενος πως κρατούσε φυλακισμένη στην Ηλιούπολη και εξέδιδε τη19χρονη κοπέλα, αλλά και των στενών συγγενών καταγγέλλει η συνήγορος της πρώην συζύγου του με αφορμή τη δικαστική διαμάχη που έχει ξεσπάσει για την επιμέλεια της 9χρονης κόρης τους.

Η πρώην σύζυγος του αστυνομικού είδε την συζήτηση για την επιμέλεια του παιδιού η οποία ήταν προγραμματισμένη πριν από 10 ημέρες να αναβάλλεται για τις 30 Ιουλίου, με τους γονείς του αστυνομικού να καταθέτουν από την πλευρά τους ασφαλιστικά μέτρα.

Όπως αναφέρει στο newsit.gr, η κ Ελισάβετ Τσέρτου η μητέρα της 9χρονης δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο την άρνηση των γονέων του αστυνομικού – μαστροπού να της δώσουν την επιμέλεια, αλλά και την έλλειψη επικοινωνίας με το παιδί της. “Η μητέρα περιμένει με αγωνία να δει τι θα γίνει με το παιδί. Μιλούν κάθε δεύτερη ημέρα. Η επικοινωνία γίνεται με τα χίλια ζόρια, διαρκεί ελάχιστα και πάντα βρίσκεται μαζί με το παιδί κάποιος από το περιβάλλον του πατέρα. Ίσα ίσα λένε τα τυπικά. Δεν προλαβαίνουν να μιλήσουν πολύ και ποτέ μόνες τους”.

Οργή!

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η συνήγορος της πρώην συζύγου του αστυνομικού, όλα γίνονται με την παρότρυνση και την καθοδήγηση του 39χρονου που στις 13 Ιουλίου προφυλακίστηκε μαζί με τον πατέρα της 19χρονης.

“Ο αστυνομικός κρατούμενος έχει δώσει εντολή στους συγγενείς του να κάνουν «ό, τι περνάει από το χέρι τους» ώστε να μην φτάσει το ανήλικο κοριτσάκι στην μητέρα του. Σήμερα η μητέρα και ο αδερφός του αστυνομικού έχουν καταθέσει «άρον άρον» αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και ζητούν την επιμέλεια καθώς η υπόθεση αναβλήθηκε για την Παρασκευή, 30/7/2021. Με τον τρόπο αυτό όλοι έχουν την «πολυτέλεια του χρόνου» να προετοιμάσουν το ανήλικο κορίτσι να μην καταθέσει όσα ενδεχομένως να βίωσε στο διαμέρισμα της Ηλιούπολης αφού το κρατούν στην οικία τους και αρνούνται να παραδώσουν στην μητέρα ως έχουσα την επίσημα την γονική μέριμνα” αναφέρει στην ανακοίνωση της η συνήγορος της πρώην συζύγου του αστυνομικού – μαστροπού, Ελισσάβετ Τσέρτου.

Και συνεχίζοντας προσθέτει: “Ο 39χρονος αστυνομικός έχει τηλεφωνική επικοινωνία με το ανήλικο τέκνο του από τις φυλακές και το παιδί είναι υπό την καθοδήγησή του, δημιουργώντας του διχασμό για την μητέρα ενώ ακόμη και σήμερα του τονίζει καθημερινά να παραμείνει στους συγγενείς και ότι το εγκατέλειψε. Η μητέρα έχει καθαρό ποινικό μητρώο όπως ήδη έχω δηλώσει και ήταν το πρωταρχικό θύμα του αστυνομικού, όπως έχω αναφέρει άκρως κακοποιημένη στο παρελθόν αφού απειλούνταν η ζωή της και δραπέτευσε από το διαμέρισμα της Ηλιούπολης για να σώσει την ζωή της!”.

Το νομικό κομμάτι μετά την υπόθεση σοκ στην Ηλιούπολη

Συνεχίζοντας η κ. Τσέρτου αναφέρεται στις νομικές ενέργειες που έχει προβεί η ίδια μέσω εντολή της πελάτισσάς της, ενώ αναφέρει ότι έχουν ζητήσει και τη συμβολή ιατροδικαστή για τυχόν κακοποίηση του ανήλικου κοριτσιού. “Από την πλευρά μας έχουμε ήδη καταθέσει αίτηση στον Εισαγγελέα Ανηλίκων Αθηνών, η οποία είναι η πλέον αρμόδια και έχει ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός της κοινωνικής έρευνας για την «τύχη» του παιδιού καθώς έχουμε ζητήσει να ελεγχθούν οι συνθήκες διαβίωσης σε οποιοδήποτε περιβάλλον κινείται το παιδί, να δράσουν οι ειδικότητες κοινωνικού λειτουργού, παιδοψυχολόγου καθώς συμπληρωματικά ζητήσαμε και τις ενέργειες του ιατροδικαστή για τυχόν κακοποίηση του. Δυστυχώς οι σχέσεις των κοινωνικών επιστημών με την αναπαραγωγική λειτουργία του κράτους είναι σαφώς σημαντικές και γίνονται με το σωστό τρόπο αλλά ταυτόχρονα με αργό ρυθμό γεγονός που κρατάει το ανήλικο τέκνο σε μη ασφαλή περιβάλλον για την ψυχική του υγεία. Αρμόδια πλέον όπως προείπα είναι η Εισαγγελέας Ανηλίκων να κρίνει και το Μονομελές Πρωτοδικείου Αθηνών και περιμένουμε δικαίωση καθώς έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη”.

Ηλιούπολη

Ήξεραν;

Στην ανακοίνωση της η Ελισάβετ Τσέρτου, αναφέρει ότι οι άνθρωποι που θέλουν να αναλάβουν την επιμέλεια του ανήλικου κοριτσιού ελέγχονται από τις αρχές για το ενδεχόμενο να γνώριζαν για τη δράστη του στενού τους συγγενικού προσώπου που έχει οδηγηθεί στη φυλακή.

“Πρόσφατα πληροφορηθήκαμε μέσω των media πως ο αστυνομικός εξέδιδε ακόμα και ανήλικες κοπέλες, γεγονός που διερευνάται ακόμα για το ποιοι εμπλέκονται καθώς νέα πρόσωπα καθημερινά καταθέτουν νέα στοιχεία ενώπιον των Αρχών και όλο και περισσότερες κακοποιημένες κοπέλες αρχίζουν να περιγράφουν την κακοποίηση τους με κάθε λεπτομέρεια.

Αξίζει να αναφέρουμε πως ο αδερφός του 39χρονου αστυνομικού που σήμερα διεκδικεί την επιμέλεια του ανήλικου τέκνου είναι κι αυτός αστυνομικός και μάλιστα είχε «πολύ καλές» σχέσεις με τον αδερφό του 39χρονο κρατούμενο. Σήμερα αναφέρουν περίτρανα κατά την διάρκεια της κοινωνικής έρευνας πως το ανήλικο τέκνο ζούσε με εκείνους ενώ αντιθέτως από όλη την έρευνα που διενεργείται μέχρι στιγμής προκύπτει το αντίθετο και ενδεχομένως να γνώριζαν και το συνέβαινε στο διαμέρισμα της Ηλιούπολης ενώ το ανήλικο ζούσε εκεί.

Οι κοινωνικές υπηρεσίες φαίνεται μέχρι στιγμής να κάνουν ό, τι καλύτερο και άριστα την δουλειά τους αλλά γραφειοκρατικά όλα κινούνται με αργό ρυθμό αφού δεν έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες και απαιτείται χρόνος. Το ανήλικο τέκνο ζούσε σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης, μέσα στα ναρκωτικά και τις κακοποιημένες γυναίκες – νταντάδες, κανείς δεν μεριμνούσε γεγονός που σήμερα σφραγίζει την ανικανότητα όλων να διεκδικούν ή να ασκούν την επιμέλεια.

Αξίζει να αναφέρουμε πως διερευνάται ακόμη από τις Αρχές εάν γνώριζαν ή ενδεχομένως εμπλέκονται οι συγγενείς του αστυνομικού, που σήμερα διεκδικούν την επιμέλεια. Η κοινωνική έρευνα προχωράει και ήδη οι συγγενείς δεν έχουν απαντήσεις γι’ αυτά που ερωτούνται καθόσον έχουν σε άγνοια το παιδί για ό, τι έχει συμβεί και το πού βρίσκεται η μητέρα του αντίθετα από την γραμμή που τους συμβουλεύουν οι διενεργούντες τον κοινωνικό έλεγχο ειδικοί να πράξουν”, καταλήγει η κ. Τσέρτου.

Ρεπορτάζ: Αλεξάνδρα Αθανασίου.