Ελλάδα

Ισόβια στον αστυνομικό που έπνιξε την κόρη του επειδή έκανε…φασαρία!

«Δεν ήμουν καλά είχα μαλώσει με τη γυναίκα μου» είπε στην απολογία μετανιωμένος του ο 48χρονος αρχιφύλακας των ΜΑΤ από τον Εύοσμο, που καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς ελαφρυντικά για τον πνιγμό της 7χρονης κόρης του.

Ο παιδοκτόνος στραγγάλισε τον Ιούνιο του 2015 την ανήλικη κόρη του δίνοντας τη φριχτή εξήγηση πως το παιδί έκανε φασαρία μετά από το σχολείο!

Οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες του εγκλήματος ζωντάνεψαν στο Μικτό ορκωτό Δικαστήριο της Θεσσαλονίκης, ενώ η μητέρα του παιδιού υποστήριξε ότι ο Μάκης Κατρανιάς είχε προσχεδιάσει το έγκλημα.

Ο δράστης, ο οποίος ήταν Αρχιφύλακας των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη, παραδόθηκε τότε και ομολόγησε την αποτρόπαια πράξη του, ενώ ανακρίθηκε από τους επικεφαλής του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής, της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Το παιδί είχε μόλις γυρίσει από το σχολείο, όταν συνέβη το περιστατικό, ενώ ο δράστης σε όλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας υποστήριζε ότι είχε ψυχολογικά προβλήματα.

Ο δράστης εκείνη την περίοδο εργαζόταν ως σκοπός στις εγκαταστάσεις των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη. Πριν από περίπου δέκα μήνες, η γυναίκα του γέννησε για δεύτερη φορά και ο ίδιος έκανε χρήση της εννιάμηνης άδειας ανατροφής.

Οι συνάδελφοί του αναφέρουν ότι ο ίδιος το τελευταίο διάστημα είχε περίεργη συμπεριφορά και ήταν προβληματισμένος, ενώ επί σειρά ετών αντιμετώπιζε προβλήματα άγχους.

Μετά το αποτρόπαιο έγκλημά του ο δράστης ειδοποίησε μόνος του τις αστυνομικές αρχές «Στείλτε περιπολικό, έπνιξα το παιδί μου».

Πηγή: www.thetoc.gr