Ελλάδα

Κ. Μητσοτάκης: «24 δισ. η δέσμη μέτρων για την στήριξη εργασίας & τόνωση της επιχειρηματικότητας»

Ο λόγος που η Τουρκία «θυσίασε» (προσωρινά;) τα μαχητικά F-35 - Τι κερδίζει με τους S-400;

«Η μάχη για τη ζωή έχει βαρύ οικονομικό αντίκτυπο»

Το σχέδιο της κυβέρνησης για την εργασία, την οικονομία και τον τουρισμό ανακοινώνει με τηλεοπτικό του μήνυμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Μέχρι σήμερα, πετύχαμε να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού. Θωρακίσαμε τη δημόσια υγεία και περιορίσαμε τις απώλειες. Στηρίξαμε το εισόδημα των πολιτών και κρατήσαμε όρθιες τις επιχειρήσεις μας. Κάναμε τη χώρα μας παράδειγμα προς μίμηση στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης. Και το καταφέραμε όλοι μαζί» ανέφερε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεοπτικό του μήνυμα, παρουσιάζοντας το σχέδιο της κυβέρνησης τους επόμενους μήνες για την εργασία, την οικονομία και τον τουρισμό.

Εξηγώντας πως βρισκόμαστε στο τέλος του πρώτου κύκλου της αναμέτρησης με την πανδημία, αλλά και στην αφετηρία μίας νέας περιόδου, με επίκεντρο την οικονομία και την κοινωνία, ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τους πολίτες για την υπευθυνότητα που έδειξαν και τώρα, που σταδιακά αίρονται τα περιοριστικά μέτρα. «Με την ίδια ωριμότητα και πειθαρχία καλούμαστε να μετατρέψουμε τους μήνες που έρχονται σε μία γέφυρα, η οποία από την άμυνα για την υγεία θα μας περάσει στην επίθεση προς την πρόοδο. Για να κερδίσουμε, έτσι, τον χρόνο και το έδαφος που χάθηκαν στην υγειονομική καταιγίδα» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

“Επιλέγω ενίσχυση εργασίας”

Στο διλημμα επίδομα ανεργίας ή ενίσχυση εργασίας επιλέγουμε ενισχυση εργασίας
Με το πρόγραμμα “ΣΥΝ- ΕΡΓΑΣΙΑ” θα καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της διαφοράς στην αμοιβή
Ως τα τέλη Οκτωβρίου ξενοδοχοι και επιχειρηματίες στην εστίαση θα προσαρμόζιουν το χρονο των υπαλλήλων
Μείωση από 24% στο 13% για τους επόμενους 5 μήνες στα μέσα μαζικής μεταφοράς