Ελλάδα

Καιρός – Αττική: 18 νεφροπαθείς μεταφέρθηκαν για αιμοκάθαρση από την Πυροσβεστική

Καιρός – Αττική: 18 νεφροπαθείς μεταφέρθηκαν για αιμοκάθαρση από την Πυροσβεστική

Με την επέλαση του χιονιά να δημιουργεί προβλήματα στους δρόμους της Αττικής, χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για την μεταφορά δεκαοκτώ νεφροπαθών σε νοσοκομεία για αιμοκάθαρση.

Λόγω των προβλημάτων που έχει δημιουργήσει το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας «Ελπίδα», μέχρι πριν λίγη ώρα το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος είχε δεχθεί 87 κλήσεις σε όλη την επικράτεια, εκ των οποίων οι 68 ήταν από την Αττική.

Οι κλήσεις που έχει δεχθεί η Πυροσβεστική αφορούν την παροχή βοήθειας σε άτομα που είναι εντός των ακινητοποιημένων οχημάτων τους, νεφροπαθείς που χρειάζεται να μεταφερθούν σε νοσοκομεία για αιμοκάθαρση, καθώς και τη μεταφορά ηλικιωμένων σε συγγενικά τους πρόσωπα ή στο ίδιο τους το σπίτι.

Υπενθυμίζεται ότι από χθες το βράδυ έχει τεθεί σε μερική επιφυλακή το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος που υπηρετεί στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, Αττικής, Μαγνησίας, Ευβοίας, Βοιωτίας, Κυκλάδων και νήσου Σκύρου, με τα συνεργεία που βρίσκονται στις βάσεις των πυροσβεστικών υπηρεσιών να είναι σε ετοιμότητα. Σχετικά με την Αττική, από το πρωί 50 οχήματα της Πυροσβεστικής βρίσκονται στους δρόμους προκειμένου να επέμβουν όπου υπάρχει ανάγκη.

ΠΗΓΗ newsit.gr