Ελλάδα

Καιρός – meteo: Βροχές, χαλάζι και… υψηλές θερμοκρασίες

Καιρός – meteo: Βροχές, χαλάζι και… υψηλές θερμοκρασίες

Με δύο πρόσωπα εμφανίζεται σήμερα ο καιρός, καθώς σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr στη μισή χώρα διατηρούνται υψηλές θερμοκρασίες ενώ στην υπόλοιπη αναμένεται να σημειωθούν χαλαζοπτώσεις.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το meteo.gr η διέλευση ενός ψυχρού μετώπου θα έχει ως αποτέλεσμα την εκδήλωση καταιγίδων και χαλαζοπτώσεων στα δυτικά και βόρεια, ενώ οι θερμές αέριες μάζες που καλύπτουν την Ανατολική Μεσόγειο, θα κρατήσουν σε υψηλά για την εποχή επίπεδα τη θερμοκρασία στα νότια και ανατολικά.

Πιο αναλυτικά, νεφώσεις αναμένονται κυρίως στα βόρεια, κεντρικά και δυτικά ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και στο Βόρειο Αιγαίο. Βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν από το μεσημέρι κυρίως στη Μακεδονία, στη Θράκη και στο Ιόνιο και μετά το απόγευμα στη Δυτική Στερεά. Στη Μακεδονία (περιλαμβανομένου του νομού Θεσσαλονίκης) και στην Ήπειρο, υπάρχει αυξημένη πιθανότητα χαλαζοπτώσεων.

Η θερμοκρασία στα ανατολικά και νότια θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Μάλιστα, στη Θεσσαλία και στην Ανατολική Στερεά, η μέγιστη τιμή της θα ξεπεράσει κατά τόπους τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός – meteo: Βροχές, χαλάζι και… υψηλές θερμοκρασίες