Ελλάδα Καιρός

Καιρός: Τροπικό κλίμα με 42άρια και 4.700 κεραυνούς

Καιρός: Τροπικό κλίμα με 42άρια και 4.700 κεραυνούς

37άρια με το «καλημέρα» στην Κρήτη που θυμίζει «καμίνι»

Παράδοξο «κοκτέιλ» του καιρού το Σαββατοκύριακο στη χώρα αφού συνυπάρχουν οι βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά με ισχυρά φαινόμενα κυρίως στην Πελοπόννησο με τις υψηλές κατά τόπους θερμοκρασίες και τα 40άρια στην Κρήτη. Και την Κυριακή αναμένονται στο νησί μας υψηλές θερμοκρασίες που θα ξεπεράσουν κατά τόπους τους 37 βαθμούς Κελσίου.

37άρια με το «καλημέρα»

Ήδη στις 11 το πρωί «χτύπησε» 37άρι στις Μοίρες και 36 βαθμούς στην Πλώρα Ηρακλείου και το νησί θα θυμίζει για μια ακόμη μέρα «καμίνι».

4.700 κεραυνοί αλλά και σχεδόν 42 βαθμοί το Σάββατο

Το εντυπωσιακό στοιχείο που καταγράφηκε το Σάββατο και με το οποίο έκανε “ποδαρικό” ο Αύγουστος ήταν η έντονη κεραυνική Το σύστημα εντοπισμού κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε περίπου 4.700 κεραυνούς έως τις 19:00, 10 εκ των οποίων εντοπίστηκαν στην Αττική, όπου εκδηλώθηκαν περιορισμένης έκτασης καταιγίδες!

Παράλληλα, πολύ υψηλές θερμοκρασίες επικράτησαν όπως αναμενόταν στο σύνολο της χώρας με τη μεγαλύτερη τιμή να καταγράφεται στο Κρανίδι Αργολίδας όπου ο υδράργυρος έφτασε στους 41,8 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη η υψηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στο Πετροκεφάλι με 40.4 βαθμούς Κελσίου.

 

Για αναλυτική πρόβλεψη καιρού πατήστε (ΕΔΩ)