Ελλάδα

Κακοκαιρία Daniel: Ξεπέρασε την έκταση που είχε το 1962 η λίμνη Κάρλα

Κακοκαιρία Daniel: Ξεπέρασε την έκταση που είχε το 1962 η λίμνη Κάρλα

Την εξέλιξη των πλημμυρισμένων εκτάσεων στην περιοχή της λίμνης Κάρλας, η οποία, λόγω της κακοκαιρίας Daniel, λίγο έλειψε να υπερχειλίσει, καταγράφουν νέες εικόνες από τον αμερικανικό δορυφόρο Landsat-8.

Στο βίντεο του meteo.gr παρουσιάζεται η εξέλιξη των πλημμυρισμένων εκτάσεων στην περιοχή της λίμνης Κάρλας, μετά την επέλαση της κακοκαιρίας στη Θεσσαλία.

Οι πλημμύρες ξεκίνησαν από τις 6 Σεπτεμβρίου στην περιοχή καθώς αυξανόταν η στάθμη του Πηνειού (και των παραποτάμων του), φτάνοντας τα περίπου 110.000 στρέμματα πλημμυρισμένων εκτάσεων στις 8 Σεπτεμβρίου, ενώ το μέγιστο των πλημμυρισμένων εκτάσεων παρατηρήθηκε στις 16 του μήνα (περίπου 190.000 στρέμματα), όπου πλέον αναγεννήθηκε η λίμνη Κάρλα φτάνοντας και ξεπερνώντας και την έκταση της πριν την αποξήρανσή της το 1962.

Η έκταση της λίμνης πριν τις πλημμύρες, στις 31 Αυγούστου και σύμφωνα με δορυφορικά δεδομένα, υπολογίστηκε περίπου στα 35.700 στρέμματα.

Βυθισμένη για μέρες η Λάρισα στα νερά του Πηνειού

Βυθισμένες στα νερά του υπερχειλισμένου Πηνειού, μετά το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel, παρέμεναν για μέρες δεκάδες περιοχές της Θεσσαλίας, όπως φαίνεται από προηγούμενη δορυφορική εικόνα που δημοσίευσε η ευρωπαϊκή υπηρεσία Copernicus.

«Η Λάρισα εξακολουθεί να πλήττεται σε μεγάλο βαθμό από τις πλημμύρες που προκλήθηκαν από την υπερχείλιση του ποταμού Πηνειού» ανέφερε η υπηρεσία σε ανάρτησή της στο Χ.


ΠΗΓΗ newsit.gr