Ελλάδα

Καλαμάτα-18.000 άνθρωποι στράφηκαν στις δομές πρόνοιας-Αριθμοί που σοκάρουν

Καλαμάτα-18.000 άνθρωποι στράφηκαν στις δομές πρόνοιας-Αριθμοί που σοκάρουν

Σε έναν Δήμο, όπως της Καλαμάτας, όταν 18 από τους περίπου 70.000 κατοίκους λαμβάνουν βοήθεια και βοήθημα από τις υπηρεσίες Πρόνοιας τότε υπάρχει μεγάλο πρόβλημα που «φούντωσε» επικίνδυνα τα χρόνια της πανδημίας
Υπάρχει λόγος ανησυχίας και είναι σοβαρός. Σε μια τουριστική και παραγωγική περιοχή όπως της Καλαμάτας, όταν ανακοινώνει ο Δήμος ότι 18 χιλιάδες άνθρωποι εξυπηρετήθηκαν από το σύνολο των δομών της Διεύθυνσης Πρόνοιας, δεν τολμάμε να σκεφτούμε τι συμβαίνει σε άλλες περιφερειακές πόλεις και χωριά της χώρας. Διότι, τα απόνερα της οικονομικής κρίσης και της πανδημίας αρχίζουν και γίνονται ορατά και ακόμη δεν έχουμε ίσως αντικρίσει το πραγματικό τους μέγεθος.

Ο Δήμος Καλαμάτας μπορεί να επαίρετε για την στήριξη των ευάλωτων πληθυσμών στα διοικητικά του όρια, όμως με τους ρυθμούς που πάμε στο εγγύς μέλλον και οι δικές του υπηρεσίες θα δυσκολευτούν να ανταποκριθούν. Η ανακοίνωση αναφέρει τα ακόλουθα:

«Η στήριξη των ευάλωτων και οικονομικά ασθενούντων συνδημοτών μας αποτελεί βασική προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή. Στο πλαίσιο αυτό, άλλωστε, κατά το 2021, οι εξυπηρετούμενοι από το σύνολο των υπηρεσιών και δομών που είναι ενταγμένες ή λειτουργούν με την εποπτεία της Διεύθυνσης Πρόνοιας ξεπέρασαν τους 18.000.

Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα, Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου του Δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου και του αρμόδιου για τα κοινωνικά θέματα Αντιδημάρχου Σαράντου Μαρινάκη, κατά το έτος 2021 διανεμήθηκαν 32.206 μερίδες φαγητού μέσω του Δημοτικού Συσσιτίου, 140 οικογένειες υποστηρίζονται τακτικά (δύο φορές το μήνα) από το Δημοτικό Παντοπωλείο, 864 ήταν οι συνταγές που εκτελέστηκαν από το Δημοτικό Φαρμακείο, 685 συμπολίτες μας επισκέφτηκαν το Δημοτικό Ιατρείο και διανεμήθηκαν 3.289 κιλά κρέατος κατά την περίοδο του Πάσχα και των Χριστουγέννων. Επίσης, συνεχίζεται η λειτουργία του συνόλου των κοινωνικών δομών του Δήμου (Κέντρο Κοινότητας, Βοήθεια στο σπίτι, Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών κ.ά.). Ακόμα μέσω του ΚΔΑΠμΕΑ εξυπηρετούνται 50 ωφελούμενοι και 10 άτομα με τη μορφή επισκέπτη.

Με την ευκαιρία, ο Αντιδήμαρχος ευχαρίστησε δημόσια τους εργαζόμενους στη Διεύθυνση Πρόνοιας, τονίζοντας ότι στο σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του Δημάρχου, είναι η ενίσχυση των δημοτικών κοινωνικών δομών και κατά το νέο έτος 2022».

Παιδιά που δεν έχουν να φάνε, άνθρωποι που δεν έχουν να κοιμηθούνε, συμπολίτες μας που ζούνε από τις κοινωνικές δομές. Εκκλήσεις δήμων σε εκείνους που διαθέτουν να κάνουν δωρεές ρούχων, τροφίμων, φαρμάκων, βιβλίων, παιχνιδιών κτλ. Τελικά πολλοί θα ζούνε αποκλειστικά χάρη στην ευαισθησία άλλων; Αυτή την κοινωνία επιθυμούμε; Διότι όσο αυξάνονται οι άνθρωποι που δεν έχουν τίποτα τόσο θα μειώνονται οι άνθρωποι που δίνουν γιατί μπορούνε.
ΠΗΓΗ in.gr