Ελλάδα

Καλαμάτα: Ηλικιωμένος μαζί με έναν 54χρονο διακινούσαν ναρκωτικά στην Αθήνα

Ιατροδικαστής Λέων για Πάτρα: Θέμα χρόνου οι απαντήσεις για τα αίτια θανάτου Ίριδας και Μαλένας

Ένας ηλικιωμένος, 83 ετών, και ένας 54χρονος συνελήφθησαν στην Αθήνα από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας καθώς διακινούσαν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών σε περιοχές της Αττικής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας έφθασαν στη σύλληψη του 83χρονου και του 54χρονου έπειτα από την αξιοποίηση στοιχείων που είχαν συγκεντρώσει σχετικά με τη δράση τους στην Αθήνα.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στα σπίτια των συλληφθέντων, καθώς και σε ένα κλειστό κατάστημα, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, 17 συσκευασίες με ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους τεσσάρων κιλών και 890 γραμμαρίων, ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης, τύπου σοκολάτας, συνολικού βάρους 407 γραμμαρίων, ένα φιαλίδιο με έλαιο κάνναβης, συνολικού βάρους 63 γραμμαρίων, δύο ζυγαριές ακριβείας, κ.ά.

Επίσης, σύμφωνα με την αστυνομία, οι συλληφθέντες είχαν τοποθετήσει πιπέρι στις συσκευασίες κατεργασμένης κάνναβης, προκειμένου να μην εντοπίζονται από τους αστυνομικούς σκύλους ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών και να μη γίνονται αντιληπτές κατά τη διάρκεια ελέγχου.

Οι δύο άνδρες πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας συνεχίζουν τις έρευνες για την υπόθεση.