Ελλάδα

Καλλιακμάνης για ΜΑΤατζή που χτυπά διαδηλωτή: «Έχει θέματα, να δούμε τα προβλήματά του»

Καλλιακμάνης για ΜΑΤατζή που χτυπά διαδηλωτή: «Έχει θέματα, να δούμε τα προβλήματά του»

Η απάντηση του συνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ μετά το σοκαριστικό περιστατικό
Ιδιαίτερα καυστικός ήταν ο Γιώργος Καλλιακμάνης για τον άνδρα των ΜΑΤ που χτύπησε συλληφθέντα την ώρα που δεν αποτελούσε καμία απειλή, καθώς ήταν δεμένος πισθάγκωνα.

Ο πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, αφού καταδίκασε το περιστατικό που καταγράφηκε, μίλησε για τον συγκεκριμένο αστυνομικό αφήνοντας να εννοηθεί πως έχει ψυχολογικά προβλήματα.

«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία από τη στιγμή που είναι δεμένος για να πάει εκεί ο κύριος εκεί και να τον χτυπήσει στο πρόσωπο. Οι άλλοι συνάδελφοί μου κάνουν την δουλειά τους όπως πρέπει. Μετά την μπουνιά που δέχθηκε, ένας άλλος συνάδελφος τον πλησιάζει για να δει τι γίνεται. Δεν αντιπροσωπεύει αυτή η εικόνα την πλειοψηφία των Ελλήνων αστυνομικών που κάνουν καλά την δουλειά τους. Αυτός δεν είναι τρόπος» είπε στην ΕΡΤ και πρόσθεσε:

«Αυτός ο άνθρωπος έχει θέματα. Δεν μπορεί να είναι σε τέτοια υπηρεσία. Ίσως να μην μπορεί να ελέγξει τα νεύρα του. Αυτό όμως δεν είναι δικαιολογία. Θα πρέπει να μετακινηθεί σε άλλη υπηρεσία. Πρέπει να δούμε τι προβλήματα έχει. Δεν μπορεί να συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο».

Το επίμαχο βίντεο

ΕΔΕ για τους αστυνομικούς
Αξίζει να σημειωθεί πως στο αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, μετά τις εικόνες άγριας αστυνομικής βίας που σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας την Πέμπτη, φαίνεται να επικρατεί προβληματισμός.

Μετά την έκταση που πήραν φωτογραφίες, βίντεο και μαρτυρίες για τα όσα σημειώθηκαν στην πορεία διαμαρτυρίας για την άρνηση αποφυλάκισης του Γιάννη Μιχαηλίδη, η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) «για περιστατικά που αναπαράγονται σε ιστοσελίδες του Διαδικτύου και μέσα κοινωνικής δικτύωσης για πειθαρχικά παραπτώματα σε βάρος πολιτών από αστυνομικούς, κατά τη διάρκεια λήψης μέτρων τάξης στη χθεσινή (Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022) διαδήλωση, στην Αθήνα».

Παράλληλα, όπως γνωστοποιεί η ΕΛ.ΑΣ, δόθηκε εντολή οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί να μετακινηθούν από τις υπηρεσίες τους μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνας.
ΠΗΓΗ in.gr