Ελλάδα Επικαιρότητα

Καλοκαίρι 2021: Ο προορισμός με 100% πληρότητα στις κρατήσεις

«Κλείνουν οι πύλες» για τις ενστάσεις στις Επιστρεπτέες

Το νησί του Νοτιοανατολικού Αιγαίου που σπάει ρεκόρ επισκεψιμότητας

Το καλοκαίρι του 2021, το νησί των Λειψών, στα Δωδεκάνησα, σπάει κάθε πρόβλεψη επισκεψιμότητας. Τα εκτιμώμενα στοιχεία μέχρι στιγμής ξεπερνούν, σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και τις μετρήσεις του 2019.

444499.jpg
(copyright: Eurokinissi)

Ο δήμος Λειψών και επαγγελματίες του νησιού έδωσαν τα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία ο Ιούνιος «έκλεισε» με μέση πληρότητα 50%, ενώ το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος οι Έλληνες έδειξαν την προτίμηση τους με πληρότητες άνω του 80%, ανατρέποντας κάθε προηγούμενο για το μυθικό νησί της Καλυψούς.

435867.jpg
(copyright: Eurokinissi)

Για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, οι πληρότητες αγγίζουν το 100% ενώ, το έντονο ενδιαφέρον για τον προορισμό αναμένεται να παραμείνει μέχρι και τα μέσα Σεπτεμβρίου, διευρύνοντας τη σεζόν.

5103549.jpg
(copyright: Eurokinissi)

«Ο τύπος των διακοπών που αντιπροσωπεύουν οι Λειψοί εναρμονίζονται πλήρως με το πνεύμα της εποχής με τις οικογένειες, τα ζευγάρια και τις παρέες να αναζητούν προσωποποιημένες υπηρεσίες χωρίς συνωστισμό. Έλληνες, Ιταλοί και Γάλλοι επιλέγουν εφέτος τους Λειψούς για τα πρασινογάλαζα νερά τους, τη σπιτική κουζίνα και τα αυθεντικά μυστικά τους», σύμφωνα με το κάλεσμα του Δήμου προς τους επισκέπτες του νησιού.

Μάλιστα, στις 23 Αυγούστου, στους Λειψούς, εορτάζεται η Παναγιά του Χάρου, μία από τις χαρακτηριστικότερες θρησκευτικές παραδόσεις των Δωδεκανήσων και της Ελλάδας, με φόντο το μαγευτικό τοπίο και το γραφικό χωριό του νησιού.