Ελλάδα Κορωνοΐός

Καπραβέλος: Ασθενής το έσκασε από το νοσοκομείο – Τον βρήκαμε ημιθανή στα παγκάκια

Καπραβέλος: Ασθενής το έσκασε από το νοσοκομείο - Τον βρήκαμε ημιθανή στα παγκάκια

Απίστευτο περιστατικό στο νοσοκομείο Παπανικολάουτης Θεσσαλονίκης περιέγραψε ο διευθυντής Β’ ΜΕΘ, Νίκος Καπραβέλος. Όπως ο ίδιος ανέφερε, ασθενής με κορονοϊό, ενώ χρειαζόταν οξυγόνο, πέταξε τα σωληνάκια του κι έφυγε από την κλινική που νοσηλευόταν.

«Τον βρήκαμε στα παγκάκια του Παπανικολάου ημιθανή και τον επιστρέψαμε πίσω. Προφανώς, είχε άκουσε κάποιες “συμβουλές”», σχολίασε ο γιατρός στον ΣΚΑΪ, ενώ επισήμανε ότι, τις προηγούμενες ώρες στο νοσοκομείο, είχαν τον αριθμό – ρεκόρ των 53 εισαγωγών, παρότι υπάρχουν νοσοκομεία με περισσότερους ασθενείς.

«Τρεις διασωληνώσεις, με αντίστοιχους θανάτους, πολύ μεγάλη πίεση. Τα καταφέρνουμε, αλλά είμαστε οριακοί. Έχουμε 36 κλίνες εντατικής για COVID, που είναι όλες καλυμμένες, και 4 εισαγωγές για τα υπόλοιπα. Είχαμε φοβερό τροχαίο με νεκρό και ένα με κρίσιμη κατάσταση γιατί είναι και τα μη COVID περιστατικά», είπε και προειδοποίησε:  «Δεν υπάρχουν άλλες δυνατότητες, η πίεση είναι μεγάλη. Αν έρθει κάποιος στην εντατική δεν έχουμε πού να τον βάλουμε».

Υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί για τους αρνητές

«Πλέον είμαστε πεπεισμένοι ότι ναι μεν ο κορονοϊός είναι ο φυσικός αυτουργός της κατάστασης, αλλά υπάρχουν και πολλοί ηθικοί αυτουργοί, που παραπλανούν πιέζουν και ξεγελούν», τόνισε ο γιατρός. «Ζητούν άνθρωποι μέσα στην αφέλεια τους τη βοήθεια μη γιατρών, και κάποιοι δέχονται να κατευθύνουν τις ζωές ανθρώπων υπάρχει παραβατικότητα, να το δει η πολιτεία» κατήγγειλε.

Έχουμε, πρόσθεσε, ασθενείς που έρχονται καθυστερημένα στα νοσοκομεία, δεν πιστεύουν στον κορoνοϊό πάει πολύ να πιστεύουν τους γιατρούς και δολοφόνους.

Παγώνη: Είμαστε σε πόλεμο

Από την πλευρά της η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τη σοβαρότητα της κατάστασης. «Είμαστε σε πόλεμο», είπε και συνέχισε: «Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι δύσκολη, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα και κατεβαίνει και κεντρικά. Είναι δύσκολες μέρες για τον ιατρικό κόσμο, δημιουργούνται και αντιπαραθέσεις με τους ιδιωτικούς γιατρούς που αφήνουν τα ιατρεία τους, τους καταλαβαίνω, αλλά είμαστε σε εποχή πολέμου, και όταν είμαστε σε πόλεμο παίρνουμε όπλο και πολεμάμε, δε διαχωριζόμαστε, πρέπει να φύγει η πανδημία και να επανέλθουμε στην κανονικότητα όπως πριν δύο χρόνια».

Η κ. Παγώνη επισήμανε την ανάγκη επιβολής μέτρων ατομικής προστασίας, υπογραμμίζοντας «Η μάσκα δεν πρέπει να βγαίνει. Η μάσκα στα ΜΜΜ κάτω από τη μύτη είναι σα να μη φοράνε μάσκα».