Ελλάδα

Καράβια βγήκαν στη στεριά, αυτοκίνητα στη θάλασσα

Ανυπολόγιστες καταστροφές στη Στούπα Μεσσηνίας – Δρόμοι έγιναν ποτάμια – 500 κλήσεις για άντληση υδάτων μόνο στη Θεσσαλονίκη – Εκατοντάδες έγιναν και στην Πελοπόννησο – Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της EMΥ, φτιάχνει από το απόγευμα ο καιρός αλλά από τα χαράματα της Πέμπτης ξαναχαλάει
Τις πληγές τους μετρούν οι κάτοικοι της Πελοποννήσου και της Θεσσαλονίκης που από χθες έχουν δεχθεί για τα καλά το χτύπημα της κακοκαιρίας.

Οι φωτογραφίες που έρχονται από τη Στούπα της Μεσσηνίας καταδεικνύουν τις ανυπολόγιστες καταστροφές. Η έντονη βροχόπτωση σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους καθ’όλη τη διάρκεια της νύχτας είχαν σαν αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν ισόγεια και υπόγεια διαμερίσματα, δρόμοι να μετατραπούν σε ποτάμια και πολλά αυτοκίνητα να καταλήξουν στη… θάλασσα.

Οι φωτογραφίες που ανέβηκαν στο Facebook είναι ενδεικτικές της κατάστασης

Πηγή φωτογραφιών: newsmessinia

Bούλιαξε για δεύτερη ημέρα ο Πύργος

Και σήμερα, για δεύτερη ημέρα, ο Πύργος πνίγηκε από την κακοκαιρία. Η έντονη βροχόπτωση ξεκίνησε από τα ξημερώματα, αν και κατά τη διάρκεια της νύχτας καταιγίδες μικρότερης διάρκειας έπληξαν την πόλη και την περιοχή.

Έως τις εννέα το πρωί έβρεχε ακατάπαυστα. Πολλοί δρόμοι της πόλης πλημμύρισαν ενώ δεκάδες είναι οι κλήσεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για αντλήσεις υδάτων και παροχή βοήθειας.

Ένα όμως από τα μεγαλύτερα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία ήταν η υπερχείλιση του ποταμού Ιάρδανου στην περιοχή του Βουνάργου. Το ποτάμι «έσπασε» και έπνιξε μια μεγάλη περιοχή στη λάσπη.

Οι κάτοικοι αγανακτισμένοι ξέσπασαν όταν είδαν να οι περιουσίες τους να καλύπτονται τα νερά της βροχής μα κυρίως από τη λάσπη που παρέσυραν.

Στην περιοχή του χωριού Πράσινο όπου καταγράφηκαν και οι περισσότερες ζημιές βρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γιώργος Γεωργιόπουλος, και ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής. Μεγάλες εκτάσεις πνίγηκαν από τα νερά του ποταμού και πολίτες βρέθηκαν αποκλεισμένοι μέσα στα σπίτια τους.

Οι κάτοικοι στην περιοχή πάντως ζητούν άμεσες παρεμβάσεις στο ποτάμι που έχει μπαζωθεί σε κάποια σημεία και αυτό προκαλεί τα μεγάλα προβλήματα στη διάρκεια μας κακοκαιρίας.

Πηγή: Protothema