Ελλάδα

Κάρπαθος: Διάσωση μεταναστών – Πού θα μεταφερθούν

Κάρπαθος: Διάσωση μεταναστών – Πού θα μεταφερθούν

Οι μετανάστες θα μεταφερθούν είτε στο λιμάνι της Λέρου είτε στο λιμάνι της Ρόδου
Στη διάσωση 100 μεταναστών, οι οποίοι επέβαιναν σε θαλαμηγό προχώρησε ένα πλοίο σημαίας Marshall Islands, 75 ναυτικά μίλιανοτιοανατολικά της Καρπάθου.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι μετανάστες θα μεταφερθούν είτε στο λιμάνι της Λέρου είτε στο λιμάνι της Ρόδου.

Σύλληψη δύο διακινητών στο Πύθιο Διδυμοτείχου
Στη σύλληψη δύο ημεδαπών διακινητών σε αγροτική περιοχή πλησίον του οικισμού Πυθίου, προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.

Οι συλληφθέντες εντοπίστηκαν την ώρα που επιβίβαζαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο επτά μετανάστες που είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα.

Προωθούσε μετανάστες μέσα σε κρύπτη
Απανωτά είναι τις τελευταίες ημέρες τα περιστατικά με την διακίνηση παράνομων μεταναστών στη χώρα μας, τα οποία εξιχνιάζουν οι αρχές.

Αναλυτικότερα, στη σύλληψη ενός διακινητή παράνομων μεταναστών προχώρησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας πριν από λίγες μέρες το πρωί στον οικισμό Λαβάρων Έβρου.

Αναλυτικότερα οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα πέντε μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους είχε αποκρύψει σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη του οχήματος.

Οι αρχές κατέσχεσαν το φορτηγό και το χρηματικό ποσό.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.

ΠΗΓΗ in.gr