Ελλάδα Κοσμικά

Καταγγελίες για ποινικοποίηση του αγώνα κατά των πλειστηριασμών (βίντεο)

Την ποινικοποίηση των αγώνων τους κατά των πλειστηριασμών καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους τα μέλη του κινήματος Δεν Πληρώνω.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κινήματος «σε εξέλιξη βρίσκεται και η πρώτη προσπάθεια ποινικοποίησης των δράσεων του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς και η στοχοποίηση πρωτοπόρων αγωνιστών».

«Μαζί με την κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, κλιμακώνεται και η κρατική καταστολή της παραδομένης νεομνημονιακής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η μαζική λαϊκή συμμετοχή στον αγώνα των Ειρηνοδικείων, έχει προκαλέσει πανικό στο Μαξίμου, το οποίο εκτός από χρήση ωμής βίας φτάνει σε σημείο να αυτογελιοποιείται εκδίδοντας ανακοινώσεις, με τις οποίες ισχυρίζεται ότι η πρώτη κατοικία δεν διατρέχει κίνδυνο και ότι οι μόνοι πλειστηριασμοί που διεξάγονται στα Ειρηνοδικεία αφορούν σε βίλες πλουσίων στην Εκάλη» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλεται, ο Ηλίας Παπαδόπουλος και ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος κατηγορούνται για παρακώλυση των πλειστηριασμών κατά τη διάρκεια δράσης του Κινήματος στο Ειρηνοδικείο Ιλίου.

Το «Δεν Πληρώνω» ονοματίζει, μάλιστα συμβολαιογράφους ως υπεύθυνους για τη δίωξη σε βάρος δύο μελών του.
//www.youtube.com/watch?v=3S_YSRdifzg

Pronews