Ελλάδα

Κέρκυρα: Παρέμβαση εισαγγελέα μετά την καταγγελία για κακοποίηση 15χρονης σε ορφανοτροφείο

Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες στην Κέρκυρα, μετά την καταγγελία για κακοποίηση ενός 15χρονου παιδιού σε ορφανοτροφείο. Εισαγγελέας διέταξε τη μεταφορά της ανήλικης σε νοσοκομείο του νησιού.

Την καταγγελία για κακοποίηση της 15χρονης, που έμενε σε ορφανοτροφείο στην Κέρκυρα, έκανε η επίσης ανήλικη αδερφή της. Όπως ανέφερε η 17χρονη στους αστυνομικούς, υπάλληλοι του ορφανοτροφείου χτύπησαν την αδερφή της, για λόγους που είτε δεν έχουν αποσαφηνιστεί είτε ακόμα δεν έχουν διαρρεύσει. Οι αστυνομικοί ενημέρωσαν εισαγγελέα, ο οποίος διέταξε την μεταφορά της 15χρονης στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας για εξέταση, την προστατευτική της φύλαξη, καθώς και τη λήψη κατάθεσης παρουσία παιδοψυχολόγου.

17χρονη πέρασε το κατώφλι του Α.Τ. Κερκύρας το βράδυ της Πέμπτης 30 Μαΐου και υπέβαλε μήνυση σε βάρος μίας ψυχολόγου του ορφανοτροφείου και μίας κοινωνικής λειτουργού ανηλίκων για «ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη» σε βάρος της ανήλικης αδερφής της που μένει στο ίδρυμα.

Όπως έγινε γνωστό το συγκεκριμένο ορφανοτροφείο έχει την επιμέλεια της ανήλικης. Η αδερφή της ανέφερε ότι το επεισόδιο που κατήγγειλε σημειώθηκε μια μέρα νωρίτερα (29-05-2024) στις 19:00 το απόγευμα.

Οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται και οι αστυνομικοί αναμένεται εντός της ημέρας να πάρουν καταθέσεις από όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

ΠΗΓΗ newsit.gr