Ελλάδα

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Η οικογένεια του παραθέτει δείπνο στη «Μεγάλη Βρετανία»

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Η οικογένεια του παραθέτει δείπνο στη «Μεγάλη Βρετανία»

Στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου παραθέτει δείπνο στους υψηλούς προσκεκλημένους – μεταξύ αυτών και εκπρόσωποι βασιλικών οικογενειών- που έδωσαν το παρών στην κηδεία. 

Οι προσκεκλημένοι είναι εστεμμένοι και μέλη των βασιλικών οικογενειών από την Ευρώπη, καθώς επίσης φίλοι της οικογένειας. Το δείπνο θα περιλαμβάνει θαλασσινά, όπως καραβίδες, γαρίδες, σφυρίδα, καλαμάρια.

Τα μέτρα ασφαλείας γύρω από το ξενοδοχείο “Μεγάλη Βρετανία”, αλλά και μέσα σε αυτό είναι δρακόντεια.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στη Μητρόπολη Αθηνών προεξάρχοντος του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και παρουσία 187 καλεσμένων, μεταξύ των οποίων εν ενεργεία αρχηγοί κρατών, εστεμμένοι αλλά και Έλληνες πολιτικοί.
Τον επικήδειο εκφώνησε αρχικά στα ελληνικά και στη συνέχεια στα αγγλικά- ο γιος του Παύλος. Ακολούθησε η ταφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στο Τατόι.

 

 

Από τα ξημερώματα πλήθος κόσμου βρέθηκε στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου, προκειμένου να αποτίσει φόρο τιμής. Η μεγάλη προσέλευση του κόσμου παρέτεινε για 40 λεπτά την παραμονή της σορού στο παρεκκλήσι.

Οι εκπρόσωποι βασιλικών οικογενειών

Στην Αθήνα βρίσκονται ο επίτιμος βασιλιάς της Ισπανίας, Χουάν Κάρλος, με την αδελφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, βασίλισσα Σοφία και τις δύο κόρες τους Έλενα και Βικτόρια – Φεντέρικα, ο βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε με τη βασίλισσα Λετίσια, που έγιναν δεκτοί στα σκαλιά από τον Παύλο, όπως και η πριγκίπισσα Άννα της Βρετανίας.

Ακόμα, το παρών στην κηδεία έδωσαν ο βασιλιάς της Ολλανδίας, Βίλεμ Αλεξάντερ με τη σύζυγό του βασίλισσα Μαξίμ, ο πρίγκιπας του Μονακό Αλβέρτος, η βασίλισσα της Δανίας και αδερφή της Άννας – Μαρία, Μαργαρίτα, ο μέγας δούκας του Λουξεμβούργου Ερρίκος.

ΠΗΓΗ newsit.gr