Ελλάδα

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Η στιγμή της άφιξης της Άννας Μαρίας στη Μητρόπολη

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Η στιγμή της άφιξης της Άννας Μαρίας στη Μητρόπολη

Η Άννα Μαρία χειροκροτήθηκε από χιλιάδες κόσμου που παραμένουν έξω από τη Μητρόπολη

Λίγο πριν τις 12:30 έφτασε στη Μητρόπολη Αθηνών η σύζυγος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Αννα Μαρία.

Την Αννα Μαρία συνόδευε η νύφη της και σύζυγός του πρωτότοκου γιου της Παύλου, Μαρί Σαντάλ.

Με την άφιξη της συζύγου του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, και αφού είχαν προηγηθεί αυτές δεκάδων επίσημων προσκεκλημένων, έκλεισαν οι πύλες της Μητρόπολης προκειμένου να ξεκινήσει η εξόδιος ακολουθία.

Η Άννα Μαρία χειροκροτήθηκε από χιλιάδες κόσμου που παραμένουν έξω από τη Μητρόπολη, ενώ η ίδια εμφανώς συγκινημένη ανταπέδωσε με ένα νεύμα προς τον κόσμο.

Το στεφάνι για την κηδεία

Η Άννα Μαρία είχε παραγγείλει για την κηδεία ένα στεφάνι – αναφορά στο γάμο της με τον Κωνσταντίνο, αφού ήταν φτιαγμένο από τα ίδια λουλούδια που ήταν φτιαγμένη η ανθοδέσμη που της είχε προσφέρει τότε

Τα λουλούδια μιγκέ -το δάκρυ της Παναγίας, όπως λέγονται- ήταν τα αγαπημένα λουλούδια του Κωνσταντίνου.

Μάλιστα, όταν ήταν νέοι, ο νεαρός Κωνσταντίνος, θέλοντας να δείξει την αγάπη του στην Άννα Μαρία, τής προσέφερε μια ανθοδέσμη από τα αγαπημένα του λουλούδια, μιγκέ.

Με μιγκέ ήταν διακοσμημένη και η νυφική ανθοδέσμη του τέως βασιλικού ζεύγους. Η νυφική ανθοδέσμη έχει μείνει μνημειώδης, καθώς τα συγκεκριμένα άνθη είναι δύσκολο να βρεθούν και, επομένως, η παραγγελία είχε γίνει πολλούς μήνες πριν. Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Η στιγμή της άφιξης της Άννας Μαρίας στη Μητρόπολη