Ελλάδα

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Μεγάλο ενδιαφέρον από τη Δανία για την τελετή

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Μεγάλο ενδιαφέρον από τη Δανία για την τελετή

Σε ερώτηση για το αν περίμενε τέτοια ανταπόκριση από τον κόσμο, υποστηρίζει ότι νιώθει έκπληκτη
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καλύπτουν τα ΜΜΕ από τη Δανία την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, καθώς η σύζυγός του, Άννα Μαρία, κατάγεται από τη σκανδιναβική χώρα.

Η βασιλική ανταποκρίτρια του τηλεοπτικού σταθμού TV2, Καμίλα Σλίνγκμποργκ, εξηγεί στην κάμερα του in ότι ο Κωνσταντίνος και η Άννα Μαρία είναι πολύ γνωστοί στη Δανία, όπου ΜΜΕ της χώρας καλύπτουν το ρεπορτάζ της οικογένειας για πολλά χρόνια.

«Ήρθαμε σήμερα εδώ γιατί ο Κωνσταντίνος και η Άννα Μαρία είναι πολύ γνωστοί στη Δανία, αφού ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος μπήκε στη βασιλική οικογένεια της Δανίας όταν παντρεύτηκε την Άννα Μαρία».

Όπως λέει, ήρθε αρχικά στην Ελλάδα την προηγούμενη εβδομάδα στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του τέως βασιλιά της Ελλάδος, παίρνοντας συνεντεύξεις από πολίτες για το πώς νιώθουν. Στη συνέχεια, επέστρεψε στη Δανία και μετά ξανά στην Αθήνα προκειμένου να καλύψει την κηδεία. «Όταν ακούσαμε ότι πέθανε ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος ήρθαμε στην Ελλάδα και κάναμε κάποιες συνεντεύξεις με τον κόσμο, φύγαμε και ξαναήρθαμε για την κηδεία».

Σε ερώτηση για το αν περίμενε τέτοια ανταπόκριση από τον κόσμο, υποστηρίζει ότι νιώθει έκπληκτη καθώς έχουν περάσει πολλά χρόνια από την βασιλεία του Κωνσταντίνου.

«Έχω εκπλαγεί από το πλήθος του κόσμου που έχει έρθει σήμερα, μιας και έχουν περάσει πολλά χρόνια από τη μέρα που οι Έλληνες αποφάσισαν δώσουν τέλος στη μοναρχία. Όμως, μιλώντας με τον κόσμο, καταλαβαίνω ότι έχουν διάφορους λόγους να έρθουν. Κάποιοι ήξεραν τον τέως βασιλιά, κάποιοι ήθελαν να αποτίσουν φόρο τιμής στο έθνος και την ιστορία.

ΠΗΓΗ in.gr