Επικαιρότητα ΚΙΝΑΛ

Δεν αποσύρουν τις υποψηφιότητές τους Λοβέρδος, Γερουλάνος, Ανδρουλάκης, παρά τις παραινέσεις Παπανδρέου

Γ. Παπανδρέου: Απαιτούνται νέοι αγώνες για την προάσπιση της Δημοκρατίας μετά την πανδημία

Ο πρώην πρωθυπουργός συνεχίζει τις επαφές του με όλους τους υποψήφιους – Ποιο είναι το ιδανικό σενάριο για τον ίδιο

Ακάθεκτες συνεχίζονται οι διεργασίες για την ανάδειξη νέου προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο, με πρωταγωνιστή αυτή τη φορά τον πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου. Ο πάλαι ποτέ πρόεδρος του κόμματος συνομίλησε μέσω τηλεφώνου με τον Ανδρέα Λοβέρδο, στο πλαίσιο των επαφών που επιθυμεί να έχει με όλους τους υποψήφιους για την αρχηγία.

Ο κ. Λοβέρδος πάντως με ανάρτησή του στο Twitter σημειώνει πως «οι πρώην πρόεδροι Παπανδρέου, Βενιζέλος, Σημίτης, οφείλουν να κάνουν ότι και η πρόεδρος Γεννηματά: Να εγγυηθούν ενότητα και σοβαρότητα στην πορεία προς τις εσωκομματικές εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου».

Το μεγάλο ερωτηματικό πάντως εξακολουθεί να παραμένει το εάν και κατά πόσο ο Γιώργος Παπανδρέου θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία, αφού ο ίδιος δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά του. Το ιδανικό γι’ αυτόν θα ήταν να αποσυρθούν όλες οι υποψηφιότητες πλην του κ. Λοβέρδου και να πάνε σε μια σύγκρουση μεταξύ τους. «Να βρεθούν στην ημέρα της κάλπης οι δύο υποψηφιότητες με την πιο καθαρή ταυτότητα» όπως λένε συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού.

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι όμως, όπως για παράδειγμα ο ευρωβουλευτής κ. Νίκος Ανδρουλάκης, δεν φαίνονται διατεθειμένοι να κάνουν πίσω. Ομοίως δεν είναι διατεθειμένος να αποσυρθεί ούτε ο κ. Παύλος Γερουλάνος, ούτε ο κ. Χάρης Καστανίδης με τον οποίο έχει μια πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία ο κ. Παπανδρέου.

Αυτός που μπορεί να υποχωρήσει είναι ο κ. Χάρης Καστανίδης που επιστρέφει το μεσημέρι από την Κρήτη και θα συναντηθεί με τον κ. Παπανδρέου στο γραφείο του δεύτερου, στη Βουλή.