ΚΙΝΑΛ

Γιώργος Παπανδρέου: «Θα σπάσω στεγανά και κατεστημένα – Θα δώσω χώρο στους νέους»

Γιώργος Παπανδρέου: «Θα σπάσω στεγανά και κατεστημένα – Θα δώσω χώρο στους νέους»

Δείτε όσα είπε

Ο υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής και πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μίλησε στο TheCaller WEB TV την Παρασκευή 26/11, και στους δημοσιογράφους Ευδοκία Λελεδάκη και Κωστή Μοσχολιό, μόλις μια εβδομάδα από την κάλπη της 5ης Δεκεμβρίου για τις εσωκομματικές εκλογές ανάδειξης ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ, ενώ-μεταξύ άλλων- αποκάλυψε και το τραγούδι, που ταιριάζει με την “επιστροφή” του για την διεκδίκηση της ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής, το “imagine” του Τζόν Λένον συνδέοντάς το με το πως φαντάζεται-οραματίζεται τη νέα εποχή του ΚΙΝΑΛ.

Αρχικά ο κ. Παπανδρέου ρωτήθηκε για τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού από την κυβέρνηση και το αν θα πρέπει να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, με τον ίδιο να κατηγορεί την κυβέρνηση για την στρατηγική που ακολούθησε στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Όπως σχολίασε χαρακτηριστικά, «η κυβέρνηση έχει κάνει αρκετά λάθη, έχει πανηγυρίσει 6 φορές το τέλος της πανδημίας και ακόμα δεν έχουμε τελειώσει…».

Όπως είπε στη συνέχεια ο ίδιος: «Έχουμε ένα τραγικό ποσοστό θανάτων βάσει πληθυσμού. Η κυβέρνηση δημιούργησε κλίμα πόλωσης και αυταρχισμού, δεν πείθονται ορισμένες ομάδες πολιτών με το να τους πιέσεις, χρειαζόταν η συμμετοχή της κοινωνίας, να αισθανθεί ο πολίτης μέρος της λύσης… Δεν υπήρξε ουσιαστική διαβούλευση, ειδικά με τους νέους, ενώ άργησε να πάρει μέτρα υποχρεωτικότητας εμβολιασμού σε ομάδες που έχουν άμεση επαφή με το κοινό».

Επιπλέον, ο κ. Παπανδρέου χρεώνει στην κυβέρνηση «λάθη και στον τομέα των αυτοδιαγνωστικών τεστ». Μάλιστα, επί του θέματος έκανε γνωστό πως ο ίδιος είχε καταθέσει σχετική μελέτη «για καθολική διενέργεια των τεστ» και έκανε λόγο για μια «μαζική διαγνωστική διαδικασία, που θα είχε μικρότερο κόστος από το lockdown και τους περιορισμούς, που τελικά επιβλήθηκαν και οδήγησαν σε ανεπιτυχή αποτελέσματα». Σε εκείνο το σημείο έκανε σχετική αναφορά στην πρόταση Μπάιντεν για να σπάσει η πατέντα για την αποκλειστικότητα των φαρμακευτικών εταιρειών, για να παράγεται το εμβόλιο και από τρίτες χώρες.