ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

ΠΑΣΟΚ – Κωνσταντινόπουλος: Ο Ανδρουλάκης δεν νίκησε τον Κασσελάκη, θα κερδίσει τον Μητσοτάκη;

«Μακάρι ο Δούκας να είναι υποψήφιος», επανέλαβε ο βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Πυρά κατά Ανδρουλάκη, «το ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία σχέση με τον Κασσελάκη», υπογράμμισε

«Μπορεί ένας πρόεδρος που δεν μπορεί να κερδίσει τον Κασσελάκη, να κερδίσει τον Μητσοτάκη», διερωτήθηκε ο βουλευτής Αρκαδίας με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1», δίνοντας έτσι συνέχεια στην εσωκομματική περιδίνηση που έχει επέλθει η Χαριλάου Τρικούπη μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Όπως ανέφερε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, «προεκλογικά ένα μεγάλο κύμα ανθρώπων, μας έλεγε πως ο πρόεδρος «δεν κάνει». Ο ίδιος ο πρόεδρος έθεσε το ζήτημα πως, «αν πάρουμε την τρίτη θέση, είναι πολιτική ήττα» και λέμε κάτι πολύ απλό και έντιμο: πως μετά από αυτό το αποτέλεσμα πρέπει να πάμε σε μία διαδικασία. Κάποιοι λέμε πως ο πρόεδρος δεν μπορεί να πάει παραπέρα το κομμάτι».

«Μακάρι ο κύριος Δούκας να είναι υποψήφιος»

Ο βουλευτής Αρκαδίας συνέχισε λέγοντας πως  «το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε μία διαδικασία που είναι αναζωογονητική» και διερωτήθηκε εκ νέου, τι από όλα αυτά που έχει πει είναι μεμπτό. «Ζητήσαμε τις πρώτες μέρες να γίνει συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας και ο πρόεδρος αρνήθηκε και χθες με κάλεσε για κοινοβουλευτικής ομάδα», είπε σχετικά.

Σε ερώτημα σχετικά με το ότι ο ίδιος στήριζε μέχρι πρόσφατα τον Νίκο Ανδρουλάκη, ενώ τώρα όχι, απάντησε πως, «το 2017 ψήφισα με πολύ θέρμη τη Φώφη Γεννηματά, που είχε τη δυνατότητα να ενώσει και να το πάει πιο πέρα το κόμμα. Το 2021 είπα ότι η Φώφη δεν μπορεί να πάει παραπέρα, όμως εκείνη αγωνιζόταν με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ με πάνω από 30%, όμως τώρα είναι πολύ πιο κάτω. Αν σήμερα το ΠΑΣΟΚ πάει με τον ίδιο τρόπο, ποιο θα είναι το αφήγημα στις επόμενες εκλογές. Άρα μέχρι τότε δεν έχουμε αφήγημα».

Κληθείς να σχολιάσει τα περί διαγραφών που ανέφερε χθες ο Νίκος Ανδρουλάκης, είπε ότι, «οι μελλοθάνατοι σας χαιρετούν», προσθέτοντας πως «μου έχει δώσει χρόνο μέχρι την ΚΕ, δηλαδή δέκα μέρες».

Κατέθεσε ακολούθως τη δική του πρόταση σχετικά με την παράταξη ότι, δηλαδή πρέπει μέσα στο εξάμηνο να γίνει αποτίμηση, να πουν οι υποψήφιοι πρόεδροι τα σχέδιά τους και τις θέσεις τους για διεύρυνση και να προχωρήσουν σε εκλογή από τη βάση.

Ξεκαθάρισε ότι, ο ίδιος δεν θα είναι υποψήφιος πρόεδρος και ερωτηθείς αν θα υποστηρίξει τον Χάρη Δούκα, είπε ότι, «θα στηρίξω αυτόν που έχει χαρακτηριστικά να κυβερνήσει. Μακάρι ο κύριος Δούκας να είναι υποψήφιος» και υπογράμμισε ότι, ο δήμαρχος Αθηναίων «έχει τα χαρακτηριστικά και ένωσε δυνάμεις και κέρδισε τη Νέα Δημοκρατία».

«Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία σχέση με τον Κασσελάκη»

Πρόσθεσε πως «κατανοώ πως η ΝΔ δεν θέλει κόμματα πάνω από 14% για να την απειλούν, εγώ λέω πως το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πάει πιο πάνω», συμπληρώνοντας ότι «θέλουμε υποψήφιο αρχηγό που θα κερδίσει το 1 εκατ. ψηφοφόρους που έφυγαν από τη ΝΔ και το μισό εκατομμύριο που έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ συν περίπου ένα εκατομμύριο που έχουν φύγει από εμάς».

Αναφορικά με τις συνεργασίες της Κεντροαριστεράς ξεκαθάρισε ότι, «το ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία σχέση με τον Κασσελάκη, το ΠΑΣΟΚ πρέπει να κάνει τις διεργασίες του, να πει το σχέδιό του για τη διεύρυνση και να συνεργαστεί με κόμματα της κεντροαριστεράς, αλλά εκτός του ΣΥΡΙΖΑ».

Παράλληλα χαρακτήρισε απόλυτα καταδικαστέο το να υπερασπίζεσαι κάποιον που κακοποιεί τη γυναίκα του αναφερόμενος στην υπόθεση ξυλοδαρμού από τον δικηγόρο Απόστολο Λύτρα και σχολιάζοντας πως, «αντρίκιο θα ήταν να την προστάτευε».