Ελλάδα

Κινδύνεψε παιδάκι στο Ναύπλιο επειδή το νοσοκομείο έμεινε και πάλι χωρίς γιατρούς

Τι απάντησε ο Σκέρτσος
Τραγικές είναι οι ελλείψεις προσωπικού στο νοσοκομείο Ναυπλίου και δη στο παιδιατρικό τμήμα, όπως κατήγγειλε στην εκπομπή «Κοινωνία Ωρα MEGA», ο Κωνσταντίνος Κουβαράς, κάτοικος της περιοχής.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ενώ τον περασμένο Μάρτιο έγιναν τρεις προσλήψεις, αυτή την στιγμή υπάρχει από ένας γιατρός στο νοσοκομείο Ναυπλίου και Άργους μέσα στην εβδομάδα, ενώ τα σαββατοκύριακα δεν υπάρχει κανένας. Μάλιστα, πρόσφατα το τριήμερο της Πρωτομαγιάς χρειάστηκε να μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο του Άργους ένα μωράκι 14 μηνών, όπου εκεί δεν υπήρχε γιατρός.

Έτσι οι γονείς αναγκάστηκαν να μεταφέρουν το μωρό τους σε νοσοκομείο της Τρίπολης.

Προσλήψεις προσωπικού ζητούν οι κάτοικοι – Τι απάντησε ο Σκέρτσος
Οι κάτοικοι ζητούν την επάνδρωση των νοσοκομείων, με τον κ. Κουβαρά να τονίζει, πως «χρειάζεται άμεσα να προσληφθούν τρεις με τέσσερις γιατρούς στο Ναύπλιο, καθώς μιλάμε για περιοχή που υπάρχουν 60 χιλιάδες κάτοικοι και τα τριήμερα βυθιζόμαστε από κόσμο».

Η καταγγελία έγινε ενώ στο πάνελ βρισκόταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος, ο οποίος ανέφερε: «Κατά την διάρκεια της πανδημίας κάναμε πάνω από 15 χιλιάδες προσλήψεις. Μιλάμε για ένα σύστημα υγείας που είναι πάρα πολύ ταλαιπωρημένο, έχει κενά σε διάφορες περιοχές. Είμαστε η πρώτη κυβέρνηση που έδωσε ειδικά μισθολογικά κίνητρα και πρόσθετους μισθούς».

ΠΗΓΗ in.gr